17 Σεπ 2018

Συνάντηση των αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κατρακάζου & Κυριαζή με τη Νορβηγίδα διοργανώτρια εκδρομών για ΑμεΑ

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Νίκος Κατρακάζος και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος Επιμελητηρίου κ. Γιώργος Κυριαζής υποδέχτηκαν σήμερα στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου την κα. Marit Stokkenes, η οποία για 20 συνεχόμενα χρόνια επισκέπτεται τη Σάμο και διοργανώνει διακοπές για ανθρώπους με αναπηρία από τη Νορβηγία.



Ευαισθητοποιημένη από την αδερφή της που έχει σύνδρομο Down, αποφάσισε να διοργανώσει πακέτα διακοπών αποκλειστικά για ανθρώπους με αναπηρίες, τα οποία περιέχουν πολλές δραστηριότητες και βοηθούν τους συμμετέχοντες να κοινωνικοποιηθούν και να τονώσουν την αυτοπεποίθησή τους. Επίσης, πολλές από τις δραστηριότητες εντάσσονται στον αποκαλούμενο βιωματικό τουρισμό καθώς οι επισκέπτες παρακολουθούν μαθήματα μαγειρικής τοπικής κουζίνας, εκμάθησης παραδοσιακών χωρών και μαθαίνουν τη διαδικασία παραγωγής του λαδιού και του κρασιού.



Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου δήλωσε: «Έχουμε σήμερα τη χαρά να υποδεχόμαστε μια πραγματική φίλη της Σάμου που εδώ και 20 χρόνια επισκέπτεται το νησί μας και υποδέχεται γκρουπ ατόμων με αναπηρίες από τη Νορβηγία. Όπως είπε και η ίδια στη συνάντησή μας, από την πρώτη στιγμή που ήρθε στη Σάμο, την ένιωσε ως δεύτερο σπίτι της και θέλησε αυτή την εμπειρία της να την μοιραστεί με τους ανθρώπους που συμμετέχουν στα πακέτα διακοπών της και που αφορούν άτομα με ειδικές ικανότητες. Θελήσαμε να καλέσουμε την κα. Stokkens στο γραφείο για να την ευχαριστήσουμε για τα όσα έχει κάνει για την προβολή της Σάμου και να οργανώσουμε του χρόνου, που κλείνει τα 20 χρόνια συνεχόμενων επισκέψεων στο νησί μας, μαζί με το Επιμελητήριο Σάμου, μια εκδήλωση προς τιμή τους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required