20 Οκτ 2018

Ένα υπέροχο θέαμα στον λιμένα Βαθέος - Τα σκάφη του Bodrum Cup στη Σάμο


Παραδοσιακά ξύλινα σκάφη που θύμισαν άλλες εποχές κατέπλευσαν το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, στον λιμένα Βαθέος προσφέροντας θέαμα χάρμα οφθαλμών. Βρέθηκαν στο νησί μας, για πρώτη φορά, στα πλαίσια του διεθνούς ναυτικού φεστιβάλ Bodrum Cup που φέτος γιορτάζει τα 30 χρόνια του.



Με σταθμό αφετηρίας την Κωνσταντινούπολη προσέγγισαν τα νησιά της Λέσβου, της Χίου, της Σάμου και της Λέρου ενώ ο τερματισμός προγραμματίζεται για την Αλικαρνασσό.

Τα πανέμορφα ιστιοφόρα σκάφη, στα οποία επιβαίνουν συνολικά 500 άτομα, έμειναν κοντά μας διανυκτερεύοντας στην πόλη της Σάμου και ξεκίνησαν την αναχώρησή τους πολύ νωρίς το πρωί της Κυριακής.


Μιλώντας για την προσέγγιση των σκαφών, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Νίκος Κατρακάζος, ανέφερε: «Με χαρά αποδεχτήκαμε ως Περιφερειακή Ενότητα Σάμου να αναλάβουμε σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς (Επιμελητήριο Λιμενικό Ταμείο, Ναυτικό Όμιλο Σάμου, Εμπορικό Σύλλογο και Σύλλογο Εστίασης ) την εξυπηρέτηση και υποδοχή της διοργάνωσης, που σημειωτέον πρώτη φορά προσεγγίζει το νησί μας. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια για την αύξηση των προσεγγίσεων τουριστικών σκαφών στα λιμάνια της Ενότητάς μας και κατ’ επέκταση η περαιτέρω ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική μας οικονομία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required