20 Νοε 2018

Έκκληση από το Εργατικό Κέντρο Σάμου για συγκέντρωση ειδών για τους μετανάστες

Έκκληση για χειμερινά ρούχα, κουβέρτες και παπούτσια για τους μετανάστες απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και παράλληλα ζητά τον απεγκλωβισμό τους και τη μεταφορά τους στην ενδοχώρα.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Οι ανησυχίες μας επιβεβαιώθηκαν ακόμη μια φορά. Αυτό για το οποίο μιλούσαμε εδώ και καιρό έγινε. Τα πρώτα κρύα και οι πρώτες βροχές έφτασαν και η κατάσταση στο Hotspot της Σάμου εξακολουθεί να είναι άθλια και να χειροτερεύει. Πρόσφυγες και μετανάστες είναι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες, σε σκηνές, χωρίς θέρμανση, μέσα στο κρύο και τις λάσπες, χωρίς υγειονομική και ιατρική φροντίδα. Άνθρωποι και σκουπίδια έχουν γίνει ένα.

Η κυβέρνηση έχει ευθύνη και πρέπει άμεσα να δώσει λύση στην εξαθλίωση που βιώνουν συνάνθρωποί μας που είναι θύματα του πολέμου και της φτώχιας. Τώρα κιόλας να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες, με προτεραιότητα σε όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες και άμεσα να πάρει μέτρα προστασίας ώστε να μην μένουν άνθρωποι στο κρύο και τη βροχή.

Η μόνη ρεαλιστική λύση για την άσχημη κατάσταση που βιώνουν πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και ο ντόπιος πληθυσμός, είναι η θέση που υποστηρίζει και διεκδικεί το Εργατικό Κέντρο Σάμου και δεκάδες Σωματεία και Φορείς του τόπου μας: να κλείσει το hotspot, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα, να μετακινηθούν άμεσα στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου θα διαμένουν προσωρινά σε ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες σίτισης, διαμονής, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, απ’ όπου γρήγορα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους, οι υπηρεσίες ασύλου και τα όποια αιτήματά τους να γίνονται στην ηπειρωτική Ελλάδα, εδώ να παραμένουν για πολύ λίγο καιρό σε ανθρώπινους και αξιοπρεπείς χώρους, χωρίς καμιά ανάμειξη των ΜΚΟ.

Ταυτόχρονα καλούμε το Σαμιακό λαό, τα σωματεία και τους φορείς να εκφράσουν αλληλεγγύη με κάθε τρόπο σε αυτούς τους ανθρώπους και να ανταποκριθεί στην έκκληση για χειμερινά ρούχα, κουβέρτες και παπούτσια που κάνουμε μαζί με τη Επιτροπή Ειρήνης.

Τα συγκεντρώνουμε στο Εργατικό Κέντρο κάθε Δευτέρα -Τετάρτη και Παρασκευή και ώρες10πμ – 1μμ και 6 - 8μμ το απόγευμα

Καλούμε το Σαμιακό λαό, τα Σωματεία, τους φορείς και τους συλλόγους να παλέψουν για όλα τα παραπάνω βάζοντας στο στόχο τους την πολιτική της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων που τη στηρίζουν τα κέρδη των λίγων και δημιουργεί πολέμους, φτώχια και εξαθλίωση σε Έλληνες και ξένους. Η πολιτική που μας παίρνει το ψωμί από το τραπέζι και μας αφήνει χωρίς δουλειά, είναι η ίδια που δημιουργεί πολέμους και προσφυγιά. Ενάντια σε αυτήν πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας και όχι ενάντια στους συνανθρώπους μας. Στηρίζουμε τα θύματα του πολέμου, τα θύματα της πολιτικής από την εκμετάλλευση του πλούτου των χωρών τους, τα θύματα της φτώχιας. Θέλουμε οι λαοί να ζουν ειρηνικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required