18 Δεκ 2018

Πανελλαδική πρωτιά της Σάμου στην εκπαίδευση Δυτών Δημόσιας Ασφάλειας

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου, με απόλυτη επιτυχία, το πρώτο σχολείο εκπαίδευσης Δυτών Δημόσιας Ασφάλειας (ΔΔΑ) της Dive Rescue International στην Ελλάδα. Η εκπαίδευση ακολουθεί τα αμερικανικά στάνταρ NFPA 1760 και περιλαμβάνει όλο τον προβλεπόμενο ειδικό εξοπλισμό των ΔΔΑ.







Οι δύτες εκπαιδεύτηκαν, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, στις βασικές αρχές της κατάδυσης δημόσιας ασφάλειας και των επιχειρήσεων διάσωσης. Πιο συγκεκριμένα, καλύφθηκαν διεξοδικά στη τάξη και στο βυθό, οι ενότητες: πνιγμός, ασφάλεια και θάνατοι ΔΔΑ, οργάνωση και διοίκηση ομάδας, εκτίμηση πεδίου, μέθοδοι έρευνας, υπηρεσία στην οικογένεια, ΜΜΕ και άλλες ομάδες, ανάσυρση θύματος , ατυχήματα με αυτοκίνητα στο νερό, υποβρύχια έρευνα στοιχείων.




Τα τελικά σενάρια της έρευνας και διάσωσης παιδιού, παροχή βοήθειας σε ΔΔΑ, έρευνας και ανάσυρσης πτώματος, έρευνας και ανάσυρσης στοιχείου, έγιναν υπό άσχημες καιρικές συνθήκες, γεγονός που πρόσθεσε ρεαλισμό στην εκπαίδευση των δυτών δημόσιας ασφάλειας.



Ως εκπαιδευτής, ο Αλέξανδρος Μαλαγάρης πρέπει να είναι περήφανος για τους 4 ειδικούς δύτες διασώστες του πρώτου σχολείου δυτών δημόσιας ασφάλειας της Dive Rescue International. Μιλώντας μαζί του, μας είπε:«Είμαι ικανοποιημένος που μπορώ να μεταλαμπαδεύσω στη χώρα μου, στο νησί μου, τις γνώσεις που με αρκετό κόπο απέκτησα στις εκπαιδεύσεις μου στην Ακαδημία του Πυροσβεστικού Σώματος της Φλόριντα στο Panama City και στο συνέδριο των ειδικών δυτών διασωστών στο Σικάγο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required