1 Δεκ 2018

"Χριστούγεννα στο Γηροκομείο" του Νίκου Νόου

Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Θηλέων δεν ξέχασαν τα γεροντάκια τους, τροφίμους του Γηροκομείου της Πόλης και ετοίμασαν ένα θεατρικό σκετς για να ψυχαγωγήσουν τους μοναχικούς ανθρώπους που είχαν βρει μια φιλόξενη στέγη στο ίδρυμα της Νοέλ Ντάιλ, της γυναίκας που δώρησε το οίκημα που είχε για να γίνει Γηροκομείο στο Βαθύ.

Η φιλάνθρωπος αυτή κυρία, με καταγωγή από κάποια χώρα της Δυτικής Ευρώπης, ζούσε από χρόνια στο Βαθύ της Σάμου, που πολύ αγάπησε, μαζί με τον άντρα της, τον πολιτικό μηχανικό Γερμανό Ντάιλ που εργαζόταν στα λιμάνια Καρλοβάσου και Βαθέος, μαζί με τον συμπατριώτη του Αλέξανδρο Μίλμπερ. 

Το σπίτι της κυρίας Νοέλ ήταν ένα θαυμάσιο κτήριο με ένα μεγάλο κήπο γεμάτο από οπωροφόρα δέντρα, πορτοκαλιές, λεμονιές με το μοναδικό άρωμα των λουλουδιών τους. Ο Δήμος Λιμήν Βαθέος αποδέχτηκε τη δωρεά και σε λίγο καιρό ένα ίδρυμα, το Δημοτικό Γηροκομείο Σάμου, λειτουργούσε με μερικούς τροφίμους στην αρχή και ένα ολιγάριθμο προσωπικό. 

Ο λαός της Σάμου προσφέρθηκε και έδωσε τα τρόφιμα και ότι άλλο χρειαζόταν το νεοσύστατο ίδρυμα, ενώ ο Δήμος ανέλαβε την μισθοδοσία των υπαλλήλων. 

Τα Χριστούγεννα του 1970 ίσως, οι μαθήτριες που βλέπουμε στην φωτογραφία, αφού μοίρασαν σε όλους  τα δώρα τους, γλυκά και φρούτα, έψαλλαν τα κάλαντα, στρώνοντας μια πρόχειρη σκηνή, δίνοντας στους τροφίμους και το προσωπικό, μια θεατρική παράσταση με θέμα από τις γιορτές των Χριστουγέννων. 

Στη φωτογραφία βλέπουμε μια σκηνή από την θεατρική παράσταση που έδωσαν οι μαθήτριες του Γυμνασίου Θηλέων Σάμου (Βαθύ) στο Γηροκομείο. Στο βάθος αριστερά, ο Διευθυντής του ιδρύματος Στέλιος Βασιλειάς. Η αγάπη των ανθρώπων αγκάλιασε το ίδρυμα που σύντομα μεγάλωσε και επεκτάθηκε κτιριακά, από τις δωρεές εξαιρετικών ανθρώπων και σε κάποια άλλη φωτογραφία θα παρουσιάσουμε τους δωρητές και το φιλάνθρωπο έργο τους.


Νίκος Νόου




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required