16 Ιαν 2019

Ανακοίνωση του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρολόγων για την Πορφυριάδα

Ανακοίνωση για το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί στην εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση της Πορφυριάδας Σχολής εξέδωσε ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει πως η ισχύουσα Νομοθεσία καθορίζει ότι κάθε ένα έτος θα πρέπει να διενεργείται επανέλεγχος των Ε.Η.Ε σε όλους αυτούς τους «ευαίσθητους" χώρους, όπως σχολεία και νοσοκομεία και επισημαίνει πως είχε στείλει σχετικό έγγραφο με ημερομηνία  15/11/2012 προς τον Δήμο Σάμου που έχει την ευθύνη και την εποπτεία της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.


Ο Σύλλογος αναφέρει:

«Με αφορμή το περιστατικό της τριήμερης παύσης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου «Πορφυριάδα» στο Καρλόβασι, λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης από προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (Ε.Η.Ε), ο Σύνδεσμος Εργολάβων Ηλεκτρολόγων Σάμου & Ικαρίας θα ήθελε να ενημερώσει για τα παρακάτω.

Η ασφάλεια όλων των Ε.Η.Ε αλλά και ιδιαίτερα των Ε.Η.Ε σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους συνάθροισης κοινού, όπως είναι οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, τα νοσοκομεία, τα φροντιστήρια, παιδότοποι, κ.λ.π είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα για να το αφήνουμε στην «τύχη» του.

Η ισχύουσα Νομοθεσία και συγκεκριμένα το Άρθρο 5 «Έλεγχοι & Επανέλεγχοι των Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων» της Υπουργικής Απόφασης με Αρ.Φ.7.5/1816/88 (ΦΕΚ Β΄ 470/5-3-2004), προκειμένου να εξασφαλίσει τη διατήρηση της ασφαλούς και αξιόπιστης λειτουργίας των Ε.Η.Ε στους παραπάνω ιδιαίτερα «ευαίσθητους» χώρους, καθορίζει ότι κάθε ένα (1) έτος θα πρέπει να διενεργείται επανέλεγχος των Ε.Η.Ε σε όλους αυτούς τους χώρους.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Σάμου & Ικαρίας, προς την παραπάνω κατεύθυνση εφαρμογής της ισχύουσας Νομοθεσίας για την ασφαλή λειτουργία των Ε.Η.Ε ιδιαίτερα των σχολικών μονάδων του νησιού, είχε στείλει σχετικό έγγραφο από της 15/11/2012 προς τον Δήμο Σάμου που έχει την ευθύνη και την εποπτεία της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με ασφάλεια, αν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από το Δήμο ή την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας Σάμου ή τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου (όπου κοινοποιήσαμε το παραπάνω έγγραφο), αλλά δυστυχώς το γεγονός της παύσης λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου «Πορφυριάδα» για τρεις ημέρες λόγω της Ε.Η.Ε, μας δείχνει το πρόβλημα.

Το οποίο πρόβλημα είναι η κακή κατάσταση της Ε.Η.Ε, η οποία οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει επανελεγχθεί για να διαπιστωθεί η αξιόπιστη και ασφαλής λειτουργία της και να βελτιωθούν, επιδιορθωθούν, όλες οι πιθανές αιτίες που θα μπορούσαν να επιφέρουν από μία διακοπή λειτουργίας έως και ένα ατύχημα.

Τέλος, ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Σάμου & Ικαρίας για μία ακόμη φορά και προκειμένου να μην προκαλούμε την τύχη μας, καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να δείξουν την επιβεβλημένη ευθύνη και ευαισθησία, εφαρμόζοντας τα όσα ορίζει η ισχύουσα Νομοθεσία περί του επανελέγχου των Ε.Η.Ε στους ιδιαίτερα «ευαίσθητους» δημόσιους χώρους συνάθροισης κοινού.

Ο Σύνδεσμος Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Σάμου & Ικαρίας και όλα τα μέλη του βρίσκονται στη διάθεση όλων των υπεύθυνων και ευαίσθητων φορέων και πολιτών του νησιού μας, για κάθε ενημέρωση και συνεργασία στο ιδιαίτερα σοβαρό θέμα που άπτεται της ασφάλειας όλων των πολιτών και συνανθρώπων μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required