1 Φεβ 2019

"Πρωινό στο λιμάνι" του Νίκου Νόου

Ένα καΐκι έχει πλευρίσει στην προκυμαία κοντά στο λιμάνι και ξεφορτώνει εμπορεύματα. Σιτάρια, όσπρια και μήλα φιρίκια από το Βόλο. 

Μια «μπίγα», σκάφος με ειδικό εξοπλισμό, βρίσκεται κοντά στον λιμενοβραχίονα, όπου συνεχίζει τις εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών του πολέμου, τον καθαρισμό του βυθού και τη μερική επέκταση του μόλου. Στο λιμάνι έχει ήδη κτισθεί ένα υπόστεγο και ένα καφενείο για τους επιβάτες των πλοίων. Ο καινούργιος φωτισμός της παραλίας και η κατασκευή του πεζοδρομίου, δίνουν μια νέα όψη στην παραλία, που ετοιμάζεται να δεχθεί τους πρώτους τουρίστες.

Ένα ρέο, στρατιωτικό όχημα, ένα ταξί και δυο τρία αυτοκίνητα διασχίζουν τον παραλιακό δρόμο. Ο ναύτης του Λιμεναρχείου συνεχίζει, παρέα με ένα φίλο του στρατιώτη, την περιπολία. Είναι πρωί ακόμα και η κίνηση είναι περιορισμένη. 

Η Σάμος με ένα βηματισμό, θα μπορούσε κανείς να τον ονομάσει «ταχύ ρυθμό», προχωράει στην δική της αναπτυξιακή πορεία. Σπίτια κτίζονται, ξενοδοχεία, πανσιόν και κάθε είδους ρεστοράν και ψησταριές ξεφυτρώνουν σε κάθε τόπο που προσφέρεται για εκμετάλλευση από τους ιδιοκτήτες.

Ο τουρισμός έρχεται με βήμα ταχύ, ο σχεδιασμός απουσιάζει. Ίσως μια μέρα βρει κι αυτός το δρόμο του... Τώρα καιρός για μεμψιμοιρίες δεν υπάρχει. Τα παιδιά των λουλουδιών με τις κιθάρες τους, ανοίγουν την αυλαία...
                                                                                                         
Νίκος Νόου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required