13 Φεβ 2019

Το κοινό πλαίσιο των φορέων της Σάμου για το προσφυγικό στηρίζει η Περιφερειακή Ομοσπονδία Α.με.Α Βορείου Αιγαίου

Τη στήριξή της στο κοινό πλαίσιο για το προσφυγικό των φορέων της Σάμου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ εκφράζει το Δ.Σ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.με.Α Βορείου Αιγαίου και καλεί τα Δ.Σ. των φορέων – μελών της Ομοσπονδίας να στηρίξουν με αποφάσεις το συγκεκριμένο πλαίσιο.

«Τα ΑμεΑ στέκονται απέναντι στους πολέμους που παράγουν εκτός από τον θάνατο, προσφυγιά και αναπήρους. Η κατάσταση αυτή στα νησιά μας πρέπει να σταματήσει τόσο για τους πρόσφυγες, όσο και για τον ντόπιο πληθυσμό. Μόνη λύση που δίνει απάντηση είναι εδώ και τώρα να κλείσουν τα hotspot, ο απεγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων, κόντρα στις αποφάσεις εγκλωβισμού τους (ΕΕ - Τουρκίας, που στηρίζουν οι κυβερνήσεις), ώστε άντρες γυναίκες παιδιά να μη συνεχίσουν να στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες», αναφέρει το Δ.Σ της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Α.με.Α Βορείου Αιγαίου.

Επίσης ζητά ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ θύματα των πολέμων. «Ειδικά για τα θέματα της Υγείας, η κατάσταση αντικειμενικά μέσα σε αυτές τις συνθήκες επιδεινώνεται για όλους και ακόμα περισσότερο για τα ΑμεΑ. Όπως δεν ανεχόμαστε τη μούχλα, τα τρωκτικά και την υγρασία στα κτίρια των Ειδικών Σχολείων στο Αιγαίο, που εξακολουθούν να υπάρχουν, έτσι δεν ανεχόμαστε να ζουν σε αυτές τις συνθήκες συνάνθρωποί μας. Απαιτούμε την πλήρη κάλυψη των νοσοκομείων των νησιών με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με βάση τις ανάγκες του κάθε νησιού» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required