16 Φεβ 2019

Δύο Greek Green Awards για τη Σάμο

Δύο βραβεία απονεμήθηκαν στον δήμο Σάμου στα Βραβεία "Greek Green Awards", της 3ης Διεθνούς Έκθεσης VERDE- TEC, που διοργανώνεται από 15 έως 17 Φεβρουαρίου.

Στην έκθεση ο δήμος  συμμετείχε στα βραβεία στις Κατηγορίες "Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση" και "Αστική Βιωσιμότητα". 

Η πρώτη κατηγορία αφορούσε την προσπάθεια του Δήμου να ευαισθητοποιήσει τους νέους, υλοποιώντας μία δράση στην οποία παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων θα αποτύπωναν στο “χαρτί” την άποψή τους για την προστασία του περιβάλλοντος. Σκοπός, ήταν η ενημέρωση και η εξοικείωση των παιδιών πάνω σε θέματα πράσινης ανάπτυξης.

Η συμμετοχή στην Αστική Βιωσιμότητα περιλαμβάνει όλες τι δράσεις που έχει σε άμεσο πρόγραμμα υλοποίησης ο δήμος Σάμου, με σκοπό την προσβασιμότητα για όλους. και στην οποία συμπεριλαμβάνονται αναπλάσεις δρόμων και υλοποίηση προγραμμάτων για ΑμεΑ . Ο μεγάλος ποδηλατόδρομος που «προσκαλεί» τους πολίτες του νησιού να χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους έγινε σημείο αναφοράς και θετικής κριτικής.

"Για την επιτυχία του δήμου Σάμου θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Στέλλα Παπανικολάου η οποία επιμελήθηκε την ολοκλήρωση και την παρουσίαση της πρότασης «Περιβαλλοντική Ευαισθητοποίηση» και τον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνο Αμυρσώνη, για την εκπροσώπηση του δήμου στην εκδήλωση απονομής βραβείων", αναφέρει ο δήμος και προσθέτει πως η Σάμος θα παρουσιάζει το έργο της σε θέματα πράσινης ανάπτυξης, θα προβάλει την περιβαλλοντολογική της κληρονομιά με στόχο να προσελκύσει εναλλακτικό κοινό επισκεπτών..

Σημειώνεται πως στην έκθεση, που ο δήμος για δεύτερη χρονιά έχει οργανωμένο περίπτερο, συμμετέχουν Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεγάλες εταιρείες νέων τεχνολογιών περιβάλλοντος και ξένες επιχειρήσεις. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required