15 Φεβ 2019

Δύο βραβεία για τη Σάμο στα Greek Travel Awards

Το 1ο βραβείο στις κατηγορίες Καλύτερου Νησιωτικού Προορισμού και Καλύτερου Προορισμού Παραλίας στο διαγωνισμό “Greek Travel Awards”, απέσπασε ο δήμος Σάμου και ο Δημοτικός Οργανισμός Τουρισμού.


Τα τιμητικά βραβεία παρέλαβαν για το νησί μας, η δημοτική σύμβουλος κα Ζωή Τσερέ και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, κ.  Κώστας Κυριαζής.


Η ψηφοφορία διενεργήθηκε από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες με τη συμμετοχή 18.000 ατόμων, ενώ, σε ό,τι αφορά τη σημασία μιας τέτοιας διάκρισης, πρέπει να τονιστεί ότι σύμφωνα με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, συνολικά από τη Σκανδιναβία (Σουηδία, Δανία, Φινλανδία, Νορβηγία) στο διάστημα από τις αρχές Ιανουαρίου 2018 έως τέλος Ιουνίου 2018 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 1.114.577 άτομα (10,64% περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2017).

Ειδικά από την Σουηδία, το διάστημα από τον Ιανουάριο του 2018 ως το τέλος Ιουνίου του 2018, βάσει επίσημων στοιχείων από τα αεροδρόμια της χώρας μας, επισκέφθηκαν την Ελλάδα 403.933 άτομα (6,5% περισσότεροι σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2017).

Στη Σουηδία, ο δήμος συμμετέχει, επίσης, στο μεγαλύτερο σκανδιναβικό Forum τουρισμού "A Panorama view over the Nordic Market" που πραγματοποιείται σήμερα, 15 Φεβρουαρίου, στο χώρο της Word Trade της Στοκχόλμης και συγκεντρώνει τους πιο σημαντικούς παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας της Σουηδίας/ Σκανδιναβίας, με στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών στις τελευταίες εξελίξεις της τουριστικής αγοράς.

Η αποστολή της Σάμου θα παρουσιάσει στο Forum τις προοπτικές του νησιού και την υψηλή τουριστική του αξία σε επίπεδο φυσικής ομορφιάς, πολιτιστικού ενδιαφέροντος, γαστρονομίας και ξεχωριστών τοπικών προϊόντων.


"Οι Σκανδιναβικές χώρες και ειδικά η Σουηδία συνεισφέρουν ετησίως στο ελληνικό τουριστικό προϊόν με έναν πολύ μεγάλο αριθμό επισκεπτών υψηλού επιπέδου, αλλά και ποικίλων ενδιαφερόντων, μεταξύ των οποίων υψηλή θέση έχουν τα πολιτιστικά δρώμενα, η πεζοπορία, αλλά και η γαστρονομία. Τα βραβεία που κατέκτησε η Σάμος στον αξιοζήλευτου κύρους διαγωνισμό Greek Travel Awards ενισχύουν τη θέση του νησιού μας σ’ αυτή τη σημαντικότατη αγορά και δικαιώνουν τις έντονες και σταθερές προσπάθειές μας για την καλλιέργεια και ανάπτυξη στο νησί μας, ευρύτερων τουριστικών δράσεων, που θα αξιοποιήσουν τη δυναμική της Σάμου: όχι μόνο τον ήλιο και τη θάλασσα, αλλά και τις πολυάριθμες πολιτιστικές εκδηλώσεις, τις δυνατότητες που προσφέρει για πολλές δραστηριότητες στη φύση, καθώς επίσης και τις σπουδαίες γεύσεις και τα μοναδικά προϊόντα που παράγει ο τόπος μας.
Η προσπάθειά μας για την ανάδειξη της Σάμου σε προορισμό υψηλού επιπέδου θα συνεχιστεί, όπως και η οργάνωση σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και τις Ελληνικές Πρεσβείες μονοθεματικών παρουσιάσεων της Σάμου στις διάφορες χώρες τουριστικού ενδιαφέροντος. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους όσοι συνεισέφεραν και σ’ αυτή την επιτυχία”, δήλωσε ο δήμαρχος Σάμου, κ. Μιχάλης Αγγελόπουλος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required