21 Μαρ 2019

Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για την αποκατάσταση των κτιρίων στα Ταμπάκικα

Υπεγράφη από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,  η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης που αφορά στην "Αποκατάσταση και Συντήρηση των Ιστορικών Κτηρίων και κτηριακών συνόλων στα Ταμπάκικα της Σάμου", και τα οποία αποτελούν ιδιοκτησία του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Με την υπογραφή της σύμβασης και από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρά κανονικά τόσο η συνεργασία του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, σε επίπεδο κτηριακών μελετών, όσο και το συνολικό έργο διαμόρφωσης μιας σύγχρονης Πανεπιστημιούπολης στη Σάμο.

Να σημειωθεί ότι για το εν λόγω έργο, έχει εγκριθεί ήδη από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης και μέσω του ΕΣΠΑ το ποσό των 4.108.093,00 ευρώ, που εντάχθηκε στο  Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Ειδικού Σκοπού για το Βόρειο Αιγαίο 2017-2020.

Στόχος  η περαιτέρω ανάπτυξη της ακαδημαϊκής αξίας του νομού Σάμου, όσο και η  πολύπλευρη ανάπτυξη του νησιού, μέσα από την ανάδειξη αρχιτεκτονικών συνόλων στο νομό, τον εκπαιδευτικό και συνεδριακό τουρισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required