21 Απρ 2019

Δήλωση του Κ. Τζίχα για την επέτειο της 21ης Απριλίου

Δήλωση για την επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21ης Απριλίου 1967 έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος ανατολικής Σάμου, κ. Κώστας Τζίχας.

Στη δήλωσή του αναφέρει:

"Τιμάμε σήμερα όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του αντιδικτατορικού αγώνα. Τιμάμε ιδιαίτερα τους εκατοντάδες Σαμιώτες αγωνιστές, τους αλύγιστους κομμουνιστές όσους γλύτωσαν από τα εκτελεστικά αποσπάσματα του μετεμφυλιακού αστικού κράτους και συνελήφθησαν, ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν, από το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απρίλη 1967.

Η εγκαθίδρυση της χούντας αποτελεί απτή απόδειξη πως η αστική τάξη, προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντά της, καταφεύγει σε κάθε μέσο, εναλλάσσοντας την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία με ανοιχτά δικτατορικές μορφές διακυβέρνησης, ότι οι αντιδραστικές, φασιστικές δυνάμεις είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος.

Ανατριχιάζει κανείς μπροστά στην πραγματικότητα των ημερών μας, όπου οι απόγονοι των δωσίλογων της ναζιστικής κατοχής, οι υμνητές του Χίτλερ, οι νοσταλγοί του πραξικοπήματος του 67, οι δολοφόνοι του Φύσσα, των μεταναστών αλιεργατών, των μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή απολαμβάνουν τιμές κοινοβουλευτικού Κόμματος από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αντί να βρίσκονται στη φυλακή.

Άλλοι πάλι, όπως και δω στη Σάμο, «κρύβονται» μέσα σε λεγόμενα «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια με συνειδητή ευθύνη των αντίστοιχων υποψηφίων δημάρχων και καραδοκούν να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα και αιρετή υπόσταση.

Καλούμε το λαό του νησιού μας να τους απομονώσει, να μην τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν τυχόν εκλογή τους για να «κουνάνε το δάχτυλο» στο λαό , τη νεολαία , να γίνονται τιμητές και διώκτες των αγώνων τους για τα δικαιώματά τους. Να καταψηφίσει τους συνδυασμούς που τους φιλοξενούν".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required