3 Απρ 2019

Φάμπιο Τζιαρντίνα: "Η κατάσταση έχει γίνει έκτακτης ανάγκης" (Ηχητικό)

Για κατάσταση έκτακτης ανάγκης έκανε λόγο ο κ. Φάμπιο  Τζιαρντίνα, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Σάμου και δ/ντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, μιλώντας στο «Ράδιο Αρμονία 103,2», στον Μάνο Στεφανάκη, σχετικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με την Παιδιατρική κλινική, μετά την ασθένεια της μοναδικής παιδιάτρου, κας Λάμπρου, που έχει λάβει αναρρωτική άδεια μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

«Η κατάσταση έχει γίνει έκτακτης ανάγκης. Ενημερώσαμε τη 2η Υγειονομική Περιφέρεια Υγείας Πειραιώς, τον υπουργό Υγείας και την εισαγγελέα. Μέσα σε λίγες ώρες έγινε πράξη μετακίνησης του γιατρού του Κέντρου Υγείας Καρλοβάσου, ο οποίος δεν ήρθε στο νοσοκομείο», είπε ο κ. Τζιαρντίνα.

Επιπλέον, ο κ. Τζιαρντίνα ανέφερε πως η Παιδιατρική χειρίζεται και τη Μαιευτική. «Υπήρχαν προγραμματισμένες καισαρικές και προσπαθούσαμε να συντονίσουμε μια δραματική κατάσταση. Ευτυχώς που δεν υπήρχαν χτες επείγοντα περιστατικά στην παιδιατρική. Σήμερα, αφού ολοκληρώθηκε ένα 24ωρο από την απουσία του γιατρού, έστειλα ερώτημα στη διοικήτρια της περιφέρειας και περιέγραψα την κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο».

«Θεωρώ πως βρισκόμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Το τόνισα στην επιστολή μου και πιστεύω πως το πρόβλημα θα μπορούσε να λυθεί μόνο με μετακίνηση παιδιάτρου από την ευρύτερη περιοχή της περιφέρειας, εφόσον η μετακίνηση του κ. Υφαντή ήταν άκαρπη», είπε ο κ. Τζιαρντίνα και πρόσθεσε: «Νομικά η παιδιατρική κλινική δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παιδίατρο».





Σύλλογος Εργαζομένων νοσοκομείου Σάμου: Εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης


Για εγκληματικές ευθύνες της Κυβέρνησης , του υπουργείου Υγείας, της 2ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γενικότερα στο Δημόσιο Τομέα Υγείας και ειδικότερα στην Παιδιατρική και Μαιευτική κλινική του νοσοκομείου, κάνει λόγο ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Σάμου.

Όπως αναφέρει, η προσπάθεια του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων να επικοινωνήσει σήμερα με τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, δυστυχώς, ήταν άκαρπη.

Το Δ.Σ του Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα αποφάσισε και απαιτεί για πολλοστή φορά από όλους τους αρμόδιους να δώσουν άμεση λύση και επιπλέον αποφάσισε να κηρύξει πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10.00 έως τις 3 το μεσημέρι την Τρίτη, 9 Απριλίου, συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου και πορεία στην πλατεία Πυθαγόρα.


«Καλούμε όλους τους φορείς και όλον το Σαμιακό λαό του νησιού να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωσή μας. Τα ζητήματα της υγείας είναι ζητήματα ζωής και μας αφορούν όλους», αναφέρει ο Σύλλογος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required