21 Μαΐ 2019

Η "Ανταρσία στο Αιγαίο" για τις εκλογές της 26ης Μαΐου

Κάλεσμα προς τους αριστερούς να ψηφίσουν το συνδυασμό «Ανταρσία στο Αιγαίο» απευθύνει ο συνδυασμός.


Σε ανακοίνωσή της η παράταξη αναφέρει:

"Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο κοσμούν γνωστοί επιχειρηματίες, managers MKO, πρώην στελέχη της ΕΥΠ και θιασώτες εθνικιστικών και ρατσιστικών αντιλήψεων που μόλις το προηγούμενο καλοκαίρι απαγόρευσαν την είσοδο προσφύγων και μεταναστών στην πλαζ Τσαμάκια της Μυτιλήνης. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αφού έδωσε την άδεια στη Χρυσή Αυγή να πραγματοποιήσει προεκλογική συγκέντρωση στον Κολωνό, έστειλε τα ΜΑΤ να προστατέψουν τους χρυσαυγίτες από το αντιφασιστικό κίνημα. Δε μας προκαλεί καθόλου εντύπωση αυτό, καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει τελειώσει παρά «σέρνεται» τόσα χρόνια, παρότι υπάρχει ένα βουνό στοιχείων, που αποδεικνύουν πως είναι μια καλά οργανωμένη δολοφονική συμμορία. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας εδώ και καιρό προσχωρήσει στο αστικό μπλοκ εξουσίας,  κατήγγειλε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες δυνάμεις της αριστεράς ως υποκινητές των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Λαγκάδας στη Χίο.

Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, πρώην στρατιωτικός, απευθύνθηκε από τη Μυτιλήνη  στους αξιωματικούς και τους κάλεσε να στηρίξουν το κόμμα. Ωστόσο, δεν βρήκε να πει ούτε μια κουβέντα για τους φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους στο νησί. Στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου, ο γραμματέας της Τ.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ, κ. Αμπελογιάννης, επέλεξε να επιτεθεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τον περιφερειακό συνδυασμό «Ανταρσία στο Αιγαίο» ανάγοντας την σε κύριο αντίπαλο. Στο προσφυγικό δε, το ΚΚΕ επιμένει να πατάει σε δύο βάρκες. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης της Λαϊκής Συσπείρωσης. στο Βόρειο Αιγαίο, Σταύρος Τάσσος, μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στη Μυτιλήνη έκανε κι αυτός λόγο για «αποσυμφόρηση» των νησιών από τους πρόσφυγες. Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το ΚΚΕ στήνοντας συμμαχίες για το προσφυγικό χωρίς τους πρόσφυγες, αλλά με συντηρητικούς τοπικούς φορείς, στην πράξη, αρνείται στους πρόσφυγες το δικαίωμα να αγωνιστούν συλλογικά για ίσα δικαιώματα, για μια καλύτερη ζωή μαζί με τους άλλους κατοίκους  της χώρας. Υποψήφιοι με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ που περιόδευσαν στα αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας, σχολίασαν τα χαλασμένα ασανσέρ των τμημάτων, ωστόσο δεν βρήκαν να πουν ούτε μια κουβέντα για τους θανάτους κρατουμένων στο διαβόητο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.

Η παράταξη του Στράτου Γεωργούλα, «ο άλλος δρόμος», - σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο επικεφαλής της - δε στηρίζεται σε κάποιο κόμμα, ούτε δεσμεύεται από κάποιο πολιτικό πλαίσιο. Γι’ αυτό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για μετεκλογικές συνεργασίας σε θέματα που ο ίδιος θα  κρίνει δόκιμο. Ωστόσο, το ψηφοδέλτιο του στελεχώθηκε κυρίως από μέλη της ΛΑΕ και ένα σημαντικό αριθμό στελεχών του εθνικιστικού ΕΠΑΜ. 

Το ίδιο το ΕΠΑΜ δημοσιοποίησε σε ανακοίνωση του τη συμμετοχή μελών του από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο στο ψηφοδέλτιο της συγκεκριμένης παράταξης. Με δυο λόγια, η παράταξη του κ. Γεωργούλα που συγκροτήθηκε από αριστερούς, αρνείται ότι εκφράζει την αριστερά και συνεργάζεται με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ που δοθείσης ευκαιρίας καθυβρίζουν την αριστερά. Άραγε, πως νιώθουν αυτή τη στιγμή τα μέλη της ΛΑΕ που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια στο αντιφασιστικό κίνημα και στο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, για τη συνύπαρξή τους στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ;

Τα παραπάνω εκφυλιστικά φαινόμενα, ο προφανής καιροσκοπισμός, η υποταγή στον συντηρητισμό και τον εθνικισμό δεν είναι μονόδρομος για την Αριστερά. Από την άλλη, ούτε η λογική του λιγότερο κακού νεοφιλελευθερισμού (του ΣΥΡΙΖΑ) μπορεί να είναι επιλογή για κάθε αριστερό και αριστερή. 

Γι’ αυτό, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε ανταρσία σε όλες τις κάλπες.  Η ψήφος  στο ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ψηφοδέλτιο της «Ανταρσία στο Αιγαίο - Αντικαπιταλιστική Αριστερά» στις περιφερειακές εκλογές στο Βόρειο Αιγαίο είναι η πιο καθαρή ψήφος αντίστασης και μάχης για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των εργαζόμενων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ενάντια στη μονιμοποίηση του βάρβαρου μνημονιακού κεκτημένου. Αυτή είναι η ψήφος που αρνείται την υποταγή, αλλά και τη διαχείριση της εξαθλίωσης και της μιζέριας που έχουν συμφωνήσει οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Γιατί αρνείται να συμβιβαστεί με την επιτυχία των αιματηρών πλεονασμάτων για την αποπληρωμή του χρέους, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τη μαζική ανεργία, τη ελαστική και επισφαλή εργασία.

Είναι μια ψήφος αντάρτικη και περήφανη στην Αριστερά που δεν θα προσκυνά ΕΕ, κεφάλαιο και δε θα αποζητά να «καθίσει» σε κυβερνητικές καρέκλες, αλλά θα συμβάλλει έμπρακτα στην ανασυγκρότηση και αντεπίθεση ενός κινήματος μαχητικής αντιπολίτευσης σε κάθε κυβέρνηση, ενάντια στη βάρβαρη καπιταλιστική «μεταμνημονιακή κανονικότητα». Ειδικά η ψήφος στο ευρωψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα ενισχύσει τον πόλο της αντικαπιταλιστικής, διεθνιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, θα ενισχύσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έχουν ανάγκη οι καιροί. Θα είναι μια ψήφος που θα πονέσει το σύστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required