21 Μαΐ 2019

Η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Παρουσία του βουλευτή, κ. Θανάση Παφίλη, πραγματοποιήθηκε χτες η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ.

Στη πλατεία Πυθαγόρα της πόλης Σάμου μίλησε ο Θανάσης Παφίλης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη ο λαός να κάνει ένα βήμα μπροστά και να στηρίξει στις κάλπες το μόνο κόμμα που στέκεται δίπλα του, παλεύει για τα προβλήματά του, οργανώνει τους λαϊκούς αγώνες και δείχνει το δρόμο για να πάρει ο ίδιος στα χέρια του, την οικονομία και την εξουσία. 

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, χαρακτήρισε την Ε.Ε , ένωση των μονοπωλίων που όχι μόνο δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των λαών, αλλά στέκεται εχθρικά απέναντί τους, διαλύοντας κάθε δικαίωμα που έχει κατακτηθεί τον 20ο αιώνα. "Μας γυρίζουν πίσω στο 1920", είπε χαρακτηριστικά, "τότε που οι εργάτες πέθαιναν πάνω στις μηχανές και στα γιαπιά από την υπερεκμετάλλευση, συνθήκες τις οποίες ανέτρεψε η Μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση που εκτόξευσε στα ύψη τις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις. Αυτή η Ε.Ε, δεν αλλάζει , μόνο ανατρέπεται για να οικοδομήσουν οι λαοί στη θέση της τη Σοσιαλιστική Ευρώπη". 

Αναφερόμενος στο προσφυγικό- μεταναστευτικό κάλεσε τους Σαμιώτες που όπως είπε σηκώνουν τεράστιο και δυσανάλογο βάρος, να σκεφτούν τους αίτιους της προσφυγιάς, τους υπεύθυνους του εγκλωβισμού και της αθλιότητας των χοτ σποτ, να απομονώσουν τα φασισταριά και τους χρυσαυγίτες που σηκώνουν κεφάλι απέναντι στους αδύναμους ενώ είναι «κότες» μπροστά στους εφοπλιστές και τους βιομήχανους και να παλέψουν για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων και τη δυνατότητα να πηγαίνουν στις χώρες που επιλέγουν. "Ήταν μόνο το ΚΚΕ", τόνισε, " που από την αρχή εναντιώθηκε στο Δουβλίνο2 και στη συμφωνία Ε .Ε – Τουρκίας και ζήτησε από τη πρώτη μέρα να μεταφέρονται άμεσα στις χώρες πραγματικού προορισμού τους. Όλοι οι άλλοι που σήμερα «μοιρολογούν» για τη κατάσταση επέμεναν να υποστηρίζουν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα και πανηγύριζαν όταν έρχονταν ο ΝΑΤΟϊκός στόλος στο Αιγαίο.Και μόνο γι’ αυτό το πρόβλημα  μαυρίστε τους σε όλες τις κάλπες και ρίξτε το κόκκινο της αντίστασης, του αγώνα και της ελπίδας".

Στην ανάγκη να εκφραστεί  ενιαία ο λαός και στις τρεις κάλπες και να υπερψηφίσει τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στάθηκε ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος, κ. Σταμάτης Φιλιππής, στο σύντομο χαιρετισμό του. Αναφέρθηκε ακόμη στις δυνατότητες που έχει η Περιφερειακή διοίκηση να διεκδικήσει δημόσια και δωρεάν υγεία με πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες δομές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας, συνεχείς , ασφαλείς και φθηνές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες κ.ά.

Στη σημασία των τελευταίων ημερών, στην επαγρύπνηση και την ετοιμότητα όλων μέχρι το τελευταίο λεπτό, ώστε να σιγουρευτούν και να πέσουν στη κάλπη τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης αναφέρθηκε στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, κ. Κώστας Τζίχας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτές οι τελευταίες μέρες είναι πονηρές. "Ξεδιπλώνεται όλο το βρώμικο οπλοστάσιο των κομμάτων και παρατάξεων που δεν έχουν μάθει να αμφισβητείται η κυριαρχία τους. Έχουν τρομάξει πολύ από την απήχηση της Λαϊκής Συσπείρωσης και την αποστροφή που δείχνει ο κόσμος για τα έργα και ημέρες τους που έφεραν τη Σάμο σ’ αυτήν τη κατάσταση και χρησιμοποιούν τα πάντα. Τρομοκρατία, εκβιασμούς, δοσίματα, ταξίματα, τσιμεντάκια, φλούδες ασφάλτου για να δείξουν ότι νοιάζονται, στο παραπέντε, για τα προβλήματα. Ο λαός πρέπει να αναλογιστεί την εμπειρία του, να βάλει κριτήριο τις ανάγκες του, να θυμηθεί ποιοι του συμπαραστέκονται και παλεύουν μαζί του καθημερινά και να κάνει αποφασιστικό βήμα. Με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης να διεκδικήσει το δήμο για λογαριασμό του, με τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ να κάνει σε όλες τις κάλπες τη διαφορά. Κλείνοντας απηύθυνε κάλεσμα για ένταση της προσπάθειας μέχρι να κλείσουν οι κάλπες για να φτάσουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης σε κάθε λαϊκό σπίτι, στα χέρια κάθε βιοπαλαιστή", ανέφερε ο κ. Τζίχας.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required