25 Μαΐ 2019

Παρεμβάσεις του "Φάρου" στα Γυμνάσια των νησιών μας στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας

Ο «Φάρος» συμμετείχε κι εφέτος στις εκπαιδευτικές δράσεις για τους μαθητές των Γυμνασίων της Σάμου, της Ικαρίας και των Φούρνων στα πλαίσια του προγράμματος «Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης σε Ζητήματα Δημοκρατικής Συνύπαρξης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» που υλοποιεί το υπουργείο Παιδείας.

Οι παρεμβάσεις μας, οι οποίες εντάσσονταν στην θεματική υπο-ενότητα "Πρόληψη των Εξαρτήσεων και του Εθισμού", αφορούσαν στην ενδυνάμωση  της ψυχο-κοινωνικής υγείας των μαθητών και στην έγκυρη ενημέρωση σχετικά με τις εξαρτήσεις – νόμιμες και παράνομες-.

Συγκεκριμένα, μέσα στον μήνα Μάιο, επισκέφτηκε και εργάστηκε με τους μαθητές όλων των τάξεων των  Γυμνασίων Καρλοβάσου, Μαραθοκάμπου, Αγίου Κηρύκου, Ευδήλου και Φούρνων.

 Ο τρόπος προσέγγισης αυτού του θέματος ήταν, όπως πάντα, βιωματικός, δηλαδή, οι μαθητές κλήθηκαν να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση αλλά και στην αναζήτηση θετικών τρόπων διαχείρισης των προκλήσεων της ζωής. 

Έτσι, αξιοποιήθηκαν μέσα, όπως ησυζήτηση σε μικρές
ομάδες και στην ολομέλεια, η ζωγραφική, τα κουίζ γνώσεων, η προβολή βίντεο, η εισαγωγή οπτικού ερεθίσματος για συζήτηση (τα γλυπτά του B. Catalano) καθώς και κάποια παιδαγωγικά παιχνίδια.

Επίσης, στα πλαίσια της μακρόχρονης συνεργασίας του "Φάρου" με την "Ομάδα Διαμεσολάβησης για θέματα σχολικής Βίας και Εκφοβισμού" του 2ου Γυμνασίου πόλεως Σάμου, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση για τον σχολικό εκφοβισμό και την διαφορετικότητα σε όλους τους μαθητές του σχολείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required