20 Ιουν 2019

Δήλωση του Γ. Πέρρου για τη δασοπροστασία - δασοπυρόσβεση

Περιοδεία στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σάμου πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, κ. Γιώργος Πέρρος.


Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο υποψήφιος βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες για την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία όσον αφορά τη στελέχωσή της και την επάρκεια και ετοιμότητα των μέσων (σημαντικός αριθμός πυροσβεστών στη διάθεση της Fraport, οχήματα, ελαστικά κλπ). Εξίσου μεγάλη ευθύνη έχει για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο νησί της Σάμου αλλά και στα υπόλοιπα, λόγω της κατάργησης της στάθμευσης των αεροπλάνων στο νησί αλλά και της υποχρηματοδότησης προς τους δήμους και τις περιφέρειες που αφήνει ασυντήρητο το δασικό οδικό δίκτυο και τις άλλες υποδομές.
Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ / ΠΑΣΟΚ κοροϊδεύουν όταν λένε ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση. Ούτε όταν ήταν αυτοί κυβέρνηση έλυσαν τα προβλήματα. Ίσα ίσα η αποψίλωση του τομέα της δασοπροστασίας – δασοπυρόσβεσης έχει τη δική τους σφραγίδα και πάνω στα χνάρια της δικής τους πολιτικής πατά η σημερινή κυβέρνηση.

Ο λαός να μην τους δείξει καμιά εμπιστοσύνη. Να δυναμώσει το ΚΚΕ στην κάλπη για να δυναμώσουν οι αγώνες και η οργάνωση της πάλης. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που διεκδικεί και παλεύει για τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού κι όχι για να κερδίζουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Είναι το μόνο κόμμα που βάζει μπροστά και παλεύει σύγχρονα αιτήματα που μπορούν να διασφαλίσουν την πλούσια φύση και την ομορφιά των νησιών μας και την ασφάλεια των κατοίκων τους, για τα οποία όλα τα άλλα κόμματα δίνουν αφειδώς προεκλογικές υποσχέσεις και μόνο.

Η κυβέρνηση εδώ και τώρα:

 Να επαναφέρει τη Σάμο ως σταθμό των πυροσβεστικών αεροσκαφών,

 Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα χρήματα για τη συντήρηση και βελτίωση του αγροτοδασικού οδικού δικτύου και των υποδομών των τεχνικών μέσων.

 Να προχωρήσει σε αύξηση του προσωπικού στις αρμόδιες υπηρεσίες, με πλήρωση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στην Πυροσβεστική και τη Δασική Υπηρεσία

 Να μονιμοποιήσει με σταθερές εργασιακές σχέσεις όλους τους 5ετούς θητείας και τους εποχικούς πυροσβέστες».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required