25 Ιουν 2019

Οι θέσεις του Γιώργου Γαϊτανή για το Μεταναστευτικό

Τις θέσεις του για το Μεταναστευτικό απέστειλε ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Γαϊτανής.


Ο υποψήφιος βουλευτής αναφέρει:

"Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την διαχείριση του προσφυγικού το μοναδικό που έχει καταφέρει, με τις γνωστές ιδεοληψίες και την ανικανότητα που την διακατέχει, είναι να καταστήσει την χώρα και τα νησιά μας “αποθήκη ψυχών”. Θα ήταν άτοπο να συζητήσουμε για τις συνθήκες υγιεινής και ασφαλείας καθώς ξεπερνούν κάθε πιθανό όριο του ανεκτού ενώ η ιατρική περίθαλψη βαραίνει το ήδη υποστελεχωμένο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου, που αδυνατεί να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες. Γίνεται εύκολα κατανοητό πως ο κοινωνικός ιστός της πρωτεύουσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής έχει διαλυθεί, ο τουρισμός και το εμπόριο έχουν δεχθεί ισχυρότατο πλήγμα και η κανονικότητα είναι άγνωστη για τους κατοίκους του νησιού. Αν προσθέσουμε τον υπερπληθυσμό της περιοχής και τον διεθνή διασυρμό του νησιού και της χώρας για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η κυβερνητική πολιτική έχει αποτύχει σε όλα τα επίπεδα.

Οι άξονες που πρέπει να ακολουθηθούν για την επίλυση του μεταναστευτικού είναι :

• Επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας Ευρώπης – Τουρκίας, η λύση είναι πάνω από όλα Ευρωπαϊκή και κάθε χώρα/μέλος πρέπει να αναλάβει το μερίδιο που της αναλογεί.
• Άμεσο κλείσιμο των hotspot στη Σάμο και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.
• Κανένα νέο hotspot στα νησιά μας.
• Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών, μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου καθώς και όλων των προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα, με προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες.
• Διατήρηση μιας μονάδας καταγραφής και ταυτοποίησης, πολύ μικρής χωρητικότητας, εκτός του αστικού ιστού που να περιλαμβάνει εγκαταστάσεις πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης. Με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και επαρκώς στελεχωμένης με εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να διεκπεραιώνονται άμεσα οι διαδικασίες και η προώθηση στην ενδοχώρα.  

Οι πρόσφυγες δεν είναι αριθμοί σε μια καταμέτρηση, είναι ανθρώπινες ψυχές και οι τοπικές κοινωνίες και τα ανθρωπιστικά αντανακλαστικά τους δεν είναι άλλοθι για την συνέχεια μιας απάνθρωπης πολιτικής. Η Κεντρική Εξουσία οφείλει να σεβαστεί επιτέλους την πατρίδα μας και την ιστορία της, να σεβαστεί τους κατοίκους των ακριτικών νησιών που με μόχθο προσπαθούν να επιβιώσουν στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες της εποχής, να σεβαστεί όσους μεταναστεύουν για μια καλύτερη ζωή, να σεβαστεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και να μην παρατάει στο έλεος ανθρώπους και μικρά παιδιά χωρίς την προοπτική για ένα καλύτερο αύριο".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required