23 Ιουλ 2019

Τους Σάμιους Αγίους της τιμά η Μητρόπολη Σάμου

Τους Σάμιους αγίους της τιμά η Μητρόπολη Σάμου με εόρτιες εκδηλώσεις προς τιμήν των Αγίων Λέοντος, Ερμογένους και Ηρακλείου Επισκόπων Σάμου, του Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου του εκ Χώρας Σάμου, του οσίου Παύλου του Λατρινού και των Αγίων Σαμίων Μαρτύρων και στρατιωτικών Γρηγορίου, Λέοντος και Θεοδώρου.

Το Σάββατο, 27 Ιουλίου , στις 19.30 μ.μ., θα τελεσθεί πανηγυρικός αρχιερατικός Εσπερινός στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Σάμου και στις 21.00 θα γίνει λιτάνευση των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων των αγίων στην παραλία και αρτοκλασία και κήρυγμα στην πλατεία Πυθαγόρα.

Την Κυριακή, 28 Ιουλίου, και ώρα 07.00-10.30 π.μ., θα τελεσθεί Όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καρλοβάσου και θα τελεσθεί ιερό μνημόσυνο υπέρ των ψυχών των απανταχού αποδήμων Σαμίων, αφού καθιερώθηκε η Κυριακή των Σαμίων Αγίων να είναι αφιερωμένη στους αποδήμους σαμίους. Επίσης, θα γίνει λιτάνευση των ιερών λειψάνων και των ιερών εικόνων των αγίων πέριξ του ναού με την παρουσία της φιλαρμονικής Καρλοβάσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required