17 Ιουλ 2019

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό

Ανακοίνωση για τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το προσφυγικό – μεταναστευτικό εξέδωσε η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.


Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η Τ.Ε. Σάμου καταγγέλλει στο σαμιακό λαό ότι η κυβέρνηση ΝΔ διατηρεί και συνεχίζει τη λειτουργία του hotspot.

Η ΝΔ παίρνει το νήμα από εκεί που το άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και με τις εξαγγελίες της επιβεβαιώνει ότι το μάρμαρο θα το πληρώσουν και πάλι ο ελληνικός λαός και οι πρόσφυγες και μετανάστες.

Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και οι συνθήκες της ΕΕ που εγκλωβίζουν χιλιάδες εξαθλιωμένους ανθρώπους στο νησί και τη χώρα παραμένουν.

Η λειτουργία hotspot - φυλακών στα νησιά παραμένει βασικό στοιχείο της διαχείρισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού. Επιβεβαιώνεται η εκτίμηση του ΚΚΕ ότι τα περί μη λειτουργίας hotspot στου Ζερβού ήταν προεκλογικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρυσμα την επόμενη μέρα. Το νέο hotspot που ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσει κανονικά. Οι υποσχέσεις για αποσυμφόρηση είναι στην ίδια κατηγορία με αυτές που έκανε προεκλογικά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η λύση είναι μία:

· Κλείσιμο των χοτ σποτ στα νησιά.

· Όχι σε νέο χοτ σποτ οπουδήποτε στη Σάμο.

· Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.Πρόσφυγες – μετανάστες και υπηρεσίες ασύλου σε σύγχρονες ανθρώπινες δομές στην ηπειρωτική Ελλάδα. Γρήγορος εφοδιασμός με ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.

Καλούμε τους φορείς του νησιού να καταδικάσουν την πολιτική της ΝΔ που συνεχίζει να μετατρέπει τα νησιά σε φυλακές για χιλιάδες ξεριζωμένους ανθρώπους από τον πόλεμο και τη φτώχεια και να συνεχίσουν την πάλη για τα παραπάνω αιτήματα που σαφώς έχει διατυπώσει και διεκδικεί ο σαμιώτικος λαός".




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required