22 Αυγ 2019

Σχολικά Γεύματα 2019 - 2020 - Τα σχολεία της Σάμου που εντάσσονται στο πρόγραμμα

Εφτά σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Σάμου εντάσσονται στο θεσμό των σχολικών γευμάτων για το Σχολικό Έτος 2019 - 2020.

Πρόκειται για τα Δημοτικά Σχολεία Παλαιοκάστρου, Αγίου Κωνσταντίνου, Όρμου Καρλοβάσου, 2ο Δημοτικό Σχολείο Σάμου, 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρλοβάσου, Πύργου και Κοντακαιίκων.


Τι είναι τα «Σχολικά Γεύματα»

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο για το σχολικό έτος 2018 - 2019 «Το Πρόγραμμα “Σχολικά Γεύματα” στοχεύει, αφενός στην αντιμετώπιση όσο είναι δυνατόν των αναγκών σίτισης των μαθητών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού και αφετέρου στην υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και στην αποτροπή φαινόμενων σχολικής διαρροής.

Το πρόγραμμα απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των επιλεγμένων σχολείων, με τη σύμφωνη γνώμη των γονέων-κηδεμόνων τους.

Το μενού του προγράμματος καλύπτει και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες και το περυσινό σχολικό έτος περιλάμβανε μπιφτέκια μοσχαρίσια, κοτόπουλου ή γαλοπούλας, ομελέτα, φιλέτο ψαριού,μακαρόνια με κιμά, φασολάκια ή μπριάμ, σπανακόπιτα, όσπρια κ.α.

Να σημειωθεί  ότι το πρόγραμμα υλοποιείται από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required