4 Σεπ 2019

Εργατικό Κέντρο Σάμου - "Η Κυβέρνηση κορόιδεψε προεκλογικά τον σαμιακό λαό"

Δελτίο τύπου για το μεταναστευτικό εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Σάμου στο οποίο αναφέρει πως η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική του εγκλωβισμού προσφύγων-μεταναστών στα νησιά, τη διατήρηση των κολαστηρίων των hotspots, εντείνοντας την καταστολή πατώντας στην εκρηκτική κατάσταση που δημιουργείται και από την αύξηση των προσφυγικών ροών, είτε με την παρουσία ζέπελιν, είτε με τις τελευταίες αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Το εργατικό κέντρο αναφέρει:

«Κορόιδεψε προεκλογικά το σαμιακό λαό. Τόσο η ίδια όσο και οι εκλεγμένες περιφερειακές και δημοτικές αρχές του τόπου αποδέχονται τη μονιμοποίηση του διπλού εγκλωβισμού στο νησί μας, τη δημιουργία νέου hotspot στο νησί, , αρκεί να μην είναι στην πόλη της Σάμου, ακολουθώντας τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που οδηγεί στον εγκλωβισμό και τις αποφάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ!

Οι λίγες μετακινήσεις αυτών των ημερών προς την ηπειρωτική Ελλάδα είναι σταγόνα στον ωκεανό κι αποδεικνύουν ότι μόνο ο οριστικός απεγκλωβισμός και όχι η λεγόμενη «αποσυμφόρησης», θα λύσει το πρόβλημα!

Οι αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ αυξάνουν την καταστολή, πολύ περισσότερο με την κατάργηση του 2ου βαθμού εξέτασης του ασύλου, αφού θα αυξήσουν οι απελάσεις, αφήνοντας αυτούς τους ανθρώπου έρμαια της τύχης με κίνδυνο το θάνατό τους. Ταυτόχρονα μεγαλώνουν της εμπλοκή του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο με συνέπεια τη μεγαλύτερη συμμετοχή της χώρας στη δίνη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή, με σοβαρό κίνδυνο για τον ελληνικό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Ο Σαμιακός λαός έχει πείρα και μπορεί να βγάλει συμπεράσματα. Τον καλούμε να μη ξεγελαστεί, να μην υποχωρήσει από τις διεκδικήσεις που από κοινού είχαμε όλο το προηγούμενο διάστημα και να γυρίσει την πλάτη σε όσους τον κορόιδεψαν. Να εκφράσει με κάθε τρόπο αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, στα θύματα του πολέμου και την οικονομικής φτώχειας.

Συνεχίζουμε τον αγώνα και απαιτούμε:

· Να κλείσει ΤΩΡΑ το hotspot Στη Σάμο και σε όλα τα νησιά του Αιγαίου. Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο πουθενά

· Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα

· Μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες και από εκεί άμεσα με τα κατάλληλα ταξιδιωτικά έγγραφα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν

· Όχι στην κατάργηση του δεύτερου βαθμού εξέτασης ασύλου"




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required