20 Νοε 2019

Mάνος Λογοθέτης στον ΑΝΤ1: "Έγινε σαφές πως η Κυβέρνηση διαθέτει στιβαρό, σοβαρό και αποτελεσματικό σχέδιο"

Ο ειδικός γραμματέας πρώτης υποδοχής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Μάνος Λογοθέτης μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου για το σχέδιο της Κυβέρνησης σχετικά με τη βελτίωση των πραγμάτων στα hotspots.

«Από τις σημερινές ανακοινώσεις έγινε σαφές πως η Κυβέρνηση διαθέτει συγκεκριμένο, στιβαρό, σοβαρό και αποτελεσματικό σχέδιο», είπε αρχικά ο κ. Λογοθέτης.

«Αναλύσαμε τα πράγματα που έχουν γίνει ήδη, αυτά που γίνονται, αλλά και όσα θα γίνουν το επόμενο διάστημα», επισήμανε για να αναφερθεί στη συνέχεια στη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη διαδικασία του ασύλου, στη μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά στην ενδοχώρα.

Όσον αφορά για τη Μόρια και έπειτα από ερώτηση για την ανησυχία των κατοίκων του νησιού πως προκύψει και δεύτερο hotspot, ο κ. Λογοθέτης απάντησε: «Η Μόρια θα κλείσει με το που καταφέρουμε να κατασκευάσουμε το καινούριο κλειστό κέντρο στη Μυτιλήνη».

Όσο για το τι θα γίνει στην ενδοχώρα με δεδομένες και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και αν υπάρχει συνεννόηση με Περιφέρειες και Δήμους, ο κ. Λογοθέτης υποστήριξε: «Έχουν ήδη υπάρξει πολλαπλές συναντήσεις με τους Περιφερειάρχες τόσο στο επίπεδο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και του ιδίου του Πρωθυπουργού, η ενημέρωση συνεχίζεται. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει μία σχετική αγανάκτηση και ένας φόβος στις τοπικές κοινωνίες, όμως είναι πασιφανές ότι πρέπει όλοι να δείξουμε την απαραίτητη αλληλεγγύη προς τα νησιά του Βορείου και του Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να τα αποσυμφορήσουμε».

Όσον αφορά τη φύλαξη των συνόρων και το αν σκοπεύει η Κυβέρνηση να εντείνει τους ελέγχους τόσο στη θάλασσα όσο και στον Έβρο, ο κ. Λογοθέτης υποστήριξε: «Κάθε μέρα που περνά οι έλεγχοι εντείνονται. Τα περιθώρια που υπάρχουν ειδικά στα θάλασσια σύνορα, είναι συγκεκριμένα, αλλά θα πρέπει να τα εξαντλήσουμε και αυτά προσπαθούμε να κάνουμε καθημερινά».

Πηγή: enikos.gr


Μάνος Λογοθέτης | antenna.gr

antenna.gr | Μάνος Λογοθέτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required