10 Δεκ 2019

Ρημάζουν τη Σάμο και η Κυβέρνηση κοιτάει αλλού

Καθημερινά και αυξανόμενης έντασης είναι τα φαινόμενα διαρρήξεων και κλοπών στην πόλη της Σάμου και στην ευρύτερη περιοχή, στα οποία πλήττονται επιχειρήσεις και σπίτια και εντείνουν μέρα με την μέρα το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων.

Ενδεικτικά και μόνο:

Σήμερα τα ξημερώματα άγνωστοι έσπασαν την τζαμαρία εισόδου από την πλευρά της παραλιακής στο Καφέ Μπαρ «Ηραίον» στην πλατεία Πυθαγόρα και αφού εισήλθαν του καταστήματος αφαίρεσαν το ποσό των 600 ευρώ.



Λίγες ημέρες νωρίτερα άγνωστοι εισήλθαν σε ψαροπωλείο και σε γειτονική επιχείρηση, κλέβοντας χρήματα, καθώς και…ψάρια.

Αίσθηση προκάλεσαν φωτογραφίες που "ανέβασε" χθες χρήστης του facebook, στις οποίες απεικονίζεται οικία 300 μέτρα περίπου από το hot spot, από την οποία έχουν αφαιρεθεί τα πάντα ακόμα και το πατάρι του σπιτιού!






Λίγες ημέρες νωρίτερα στην περιοχή του Κέδρου κάποιοι "άνοιξαν" σπίτι Γερμανίδας, κόβοντας περιμετρικά με πριόνι το ξύλινο πάτωμα της κουζίνας και αφαίρεσαν όλη την ξυλεία, αφήνοντας μόνο το… τσιμέντο.


Θύμα επαναλαμβανόμενων κλοπών έχει πέσει και κτηνοτρόφος της περιοχής. Ο ίδιος διαπίστωσε πως πριν  λίγο καιρό στην περιοχή του Προφήτη Ηλία πάνω από το ΚΥΤ του έλειπαν ανά διαστήματα ζώα, ενώ σήμερα το βράδυ μπήκαν μέσα στο στάβλο  και έκλεψαν ακόμα ένα.




Πλέον, περιστατικά σαν τα παραπάνω, ανήκουστα πριν μερικά χρόνια, έχουν γίνει καθημερινότητα,  έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις και δυστυχώς δεν φαίνεται  να ασχολείται κανένας εκτός Σάμου για την ανακούφιση του νησιού. Οι ιδεοληψίες της προηγούμενης Κυβέρνησης ήταν γνωστές, αλλά ποια είναι η δικαιολογία της νέα Κυβέρνησης που θα έλυνε το πρόβλημα;

Η Σάμος έχει «πουληθεί» για να ικανοποιηθούν οι Ευρωπαίοι και οι Σαμιώτες είναι ασήμαντη ποσότητα, παράπλευρη απώλεια του σχεδίου. Όχι γιατί το λέμε εμείς, αλλά γιατί αυτό προκύπτει από την πραγματικότητα. Για όποιον έχει μάτια και βλέπει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required