17 Δεκ 2019

Τους τρεις άξονες για το Μεταναστευτικό παρουσίασε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης

Στους τρεις άξονες της πολιτικής της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, αναφέρθηκε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα μέσα ενημέρωσης της Σάμου.

«Γνωρίζω πως το νησί αντιμετωπίζει πρόβλημα λόγω της γειτνίασης του καταυλισμού με την πόλη και θα ήθελα να αναφερθώ στην πολιτική της νέας Κυβέρνησης  που βασίζεται σε τρεις άξονες. Στην αυστηροποίηση του καθεστώτος αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών, στις νέες συνθήκες που πρέπει να διαμορφωθούν στο νομικό καθεστώς και στο καθεστώς αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών και στη νέα αντιμετώπιση από την Τουρκία», είπε ο κ. Πικραμμένος.

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ανέφερε πως η Ελλάδα πρέπει να  πάψει να είναι ελκυστική χώρα για τους μετανάστες και πως η Κυβέρνηση προτίθεται πλέον να τους περιφρουρεί, να μην τους αφήνει να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να δημιουργήσει κλειστές δομές κατά τα πρότυπα της Γερμανίας και κυρίως να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τη δυνατότητα επιστροφής τους. Στο πλαίσιο αυτό επανεξετάζεται η πολιτική του ασύλου με δυνατότητα - εντός της υπάρχουσας ευρωπαϊκής νομοθεσίας- μεγάλης επιτάχυνσης των αιτήσεων που υποβάλλονται για παροχή ασύλου.

«Συζητάμε πέρα των υποχρεώσεων αλληλεγγύης, καθώς η άποψη της Κυβέρνησης είναι πως το θέμα δεν είναι ελληνικό, αλλά  ευρωπαϊκό και πρέπει να αντιμετωπιστεί ενιαία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλιώς δεν έχουμε καμία τύχη. Επίσης,  έχουμε τη μεταβολή του νομικού καθεστώτος του Δουβλίνου ΙΙΙ. Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη οι μετανάστες που έχουν μεταφερθεί στο εσωτερικό της χώρας δεν μπορούν να επαναπροωθηθούν. Δεν το συμμερίζομαι και καταβάλλεται προσπάθεια να διευκρινιστεί και να αλλάξει , για να μπορούν οι μετανάστες να προωθηθούν, με απώτερο σκοπό να μειώσουμε με δραματικό τρόπο τις εισροές, ακόμα και να τις μηδενίσουμε, με καλύτερη φύλαξη των συνόρων και κοινοτική αλληλεγγύη», είπε ο κ. Πικραμμένος.

Επίσης, μεγάλη προσπάθεια γίνεται σε σχέση με την Τουρκία. Όπως επισήμανε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης από ελληνικής και ευρωπαϊκής πλευράς ασκείται τεράστια προσπάθεια. «Στην Τουρκία  υπάρχουν 4 εκ. μετανάστες, υπάρχουν προβλήματα και το καθεστώς της Τουρκίας ασκεί πίεση με σκοπό να εκταμιεύσει  περισσότερα χρήματα, στέλνοντας εδώ τον κόσμο», τόνισε.

Τέλος, ευχαρίστησε τον κόσμο για την κατανόηση και εγκαρτέρηση με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα και τόνισε πως με την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα υπάρξει άλλη αντιμετώπιση που θα κάνει τη χώρα μας μη ελκυστική στους μετανάστες. «Τα πράγματα θα γίνουν πιο αυστηρά και δεν θα είναι ελκυστικά», κατέληξε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required