23 Ιαν 2020

Κώστας Μουτζούρης - Κανείς υπεύθυνος δεν ασχολείται με εμάς, μας έκλεισαν τις πόρτες

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης πραγματοποιήθηκαν χθες με μεγαλειώδη επιτυχία σε Λέσβο, Χίο, Σάμο. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου μίλησε για απομόνωση των νησιών από την υπόλοιπη Ελλάδα και αδιαφορία των αρμοδίων να λύσουν το πρόβλημα καθώς επεσήμανε και τα αιτήματα των νησιωτών.

«Δεν θέλουμε καμία άλλη και καμία υπάρχουσα αποθήκη ψυχών στα νησιά μας. Μας ενοχλεί που ο τόπος μας έχει γίνει τόπος συγκεντρώσεως και κρατήσεως ταλαιπωρημένων ανθρώπων από 80 χώρες του κόσμου. 

Σήμερα αυτός ο αριθμός φτάνει τις 40.000-50.000 και ολοένα αυξάνεται. Η κατάσταση αυτή δημιουργείται με συνομωσία σιωπής από την Ε.Ε και την Κυβέρνηση. Όλοι έχτιζαν και χτίζουν τείχη απομονώσεως και σιωπής…, εδώ είμαστε λοιπόν να τα σπάσουμε. Απομονώνουν τα νησιά του πολιτισμού και της πρωτογενούς παραγωγής, τα νησιά που γέννησαν την Σαπφώ, τον Αλκαίο, τον Όμηρο, τον Πυθαγόρα και τον Αρίσταρχο. Απομονώνουν νησιά όπως η Χίος τη Θαλασσοκράτειρα των ωκεανών», ανέφερε.

Ο κ. Μουτζούρης υπογράμμισε τις δύσκολες συνθήκες της καθημερινότητας που δημιουργεί ο υπερπληθυσμός των νησιών στους γηγενείς και τόνισε πως και οι ταλαιπωρημένοι αυτοί άνθρωποι που εισέρχονται στην χώρα δυσκολεύονται με την υπάρχουσα κατάσταση και έχουν δικαιώματα στα κοινωνικά αγαθά της υγείας και της παιδείας κάτι που δεν συμβαίνει όπως αρμόζει με τις υπάρχουσες συνθήκες στα νησιά.

« Κάναμε υπομονή δεν πάει όμως άλλο. Τίποτα δεν βελτιώθηκε κανείς υπεύθυνος δεν ασχολείται με εμάς , μας έκλεισαν τις πόρτες. Δεν θέλουμε διακοσμητική Frontex, θέλουμε μέτρα στήριξης των νησιών μας θέλουμε τους Υπουργούς καθημερινά εδώ σε συσκέψεις να λύσουν το πρόβλημα και όχι μόνο να έρχονται για να βγάζουν φωτογραφίες. Ζητάμε επιτέλους αλλαγή της συμφωνίας Δουβλίνο 2 που είναι η καταστροφή μας, κανείς μέχρι σήμερα δεν το έκανε.» υπογράμμισε κατά την ομιλία του.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πορεία προς την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, στα κτήρια του υπουργείου Ναυτιλίας για να γίνει επίδοση του ψηφίσματος όπως είχε ανακοινωθεί στο πρόγραμμα των κινητοποιήσεων τις προηγούμενες ημέρες. Το κτήριο ήταν κλειδωμένο, δεν επετράπη η είσοδος στον Περιφερειάρχη και κανείς αρμόδιος δεν δέχτηκε να το παραλάβει. Το ψήφισμα θυροκολλήθηκε και αναγράφει.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Συγκεντρώσεως κατοίκων Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη, Χίο , Βαθύ Σάμου στις 22.01.2020

Οι κάτοικοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προκειμένου τα Νησιά μας να σταματήσουν να είναι αποθήκες ψυχών ξεριζωμένων ανθρώπων σήμερα ενώνουμε τις φωνές μας ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και την ΕΥΡΩΠΗ:

1. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ.

2. ΚΑΜΙΑ ΝΕΑ ΔΟΜΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ & ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΩΝ ΔΟΜΩΝ.

3. ΕΛΕΓΧΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΚΟ

4. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΜΑΣ

5. ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ.
ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ!!

ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΨΥΧΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

Αμέσως μετά τη θυροκόλληση ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου έκανε την ακόλουθη δήλωση.

« Δεν γίνεται να ερχόμαστε σε Κυβερνητικό κτήριο και να βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Η Κυβέρνηση οφείλει να ακούει τα αιτήματά μας. Αύριο θα πάμε στην Αθήνα να επιδώσουμε στο Μέγαρο Μαξίμου, στην Βουλή και το Υπουργείο Εσωτερικών το ψήφισμά μας. Δεν κάνουμε πίσω.»

Φωτογραφία: https://www.lesvosnews.net/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required