26 Ιαν 2020

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου για το Μεταναστευτικό

Απεγκλωβισμό των μεταναστών, κλείσιμο του ΚΥΤ και μεταφορά προσφύγων και μεταναστών σε κέντρα φιλοξενίας της ενδοχώρας είναι οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου, η οποία  καλεί τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει θέσεις που «προσβλέπουν στην καταστολή –αποτροπή μέσα στη θάλασσα, με τραγικές συνέπειες για ανυπεράσπιστους ανθρώπους και με διεθνή διασυρμό της χώρας μας και στην αποδοχή νέας δομής εγκλωβισμού στο νησί».

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου αναφέρει:

Η επιμονή της κυβέρνησης στην πολιτική μονιμοποίησης και έντασης του εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε «προαναχωρησιακά» κέντρα-φυλακές, η επιμονή της σε τιμωρητικά και επικίνδυνα «αποτρεπτικά» μέτρα εναντίον των θυμάτων, δείχνει την ανάγκη να ενταθεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας των νησιωτών για τη μόνη ρεαλιστική και αποτελεσματική λύση:

Να υπάρξει τώρα απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών.

Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spot στα νησιά, να μην ανοίξουν νέα, ούτε κλειστά ούτε ανοικτά.

Να μεταφερθούν πρόσφυγες και μετανάστες σε κέντρα φιλοξενίας που θα λειτουργούν με κρατική ευθύνη στην ηπειρωτική χώρα, όπου θα εξετάζονται τα αιτήματά τους και θα μεταβαίνουν στις χώρες πραγματικού προορισμού τους.

Αυτή τη θέση προβάλλει και παλεύει σταθερά και με αποφασιστικότητα η Λαϊκή Συσπείρωση σε όλο το Βόρειο Αιγαίο και στο Δήμο Ανατολικής Σάμου. Είναι η θέση των περισσότερων και σημαντικότερων συνδικαλιστικών οργανώσεων και φορέων και συσπειρώνει χιλιάδες λαού που πήραν μέρος στα μεγαλειώδη συλλαλητήρια των νησιών μας.

Μ’ αυτή τη θέση – διεκδίκηση πρέπει να προχωρήσουμε τον αγώνα μας, με πείσμα και αποφασιστικότητα, για να σταματήσει αυτή η θηριωδία σε βάρος των προσφύγων και μεταναστών, για να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματά τους και να πάψουν τα νησιά μας να ζουν τις συνέπειες του εγκλωβισμού χιλιάδων ανθρώπων σε συνθήκες αθλιότητας.

Καλούμε τη δημοτική αρχή να εγκαταλείψει, επιτέλους, την εμμονή της σε θέσεις, που ακροθιγώς εκφράστηκαν και στη τελευταία συγκέντρωση. Θέσεις που, αντικειμενικά, προσβλέπουν στην καταστολή –αποτροπή μέσα στη θάλασσα, με τραγικές συνέπειες για ανυπεράσπιστους ανθρώπους και με διεθνή διασυρμό της χώρας μας και στην αποδοχή νέας δομής εγκλωβισμού στο νησί.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να συμπαραταχθεί με τους φορείς των εργαζομένων και τους άλλους φορείς του μαζικού κινήματος ώστε να αναπτυχθεί ένα ισχυρό λαϊκό αγωνιστικό κίνημα που θα διεκδικεί πραγματική-ανθρωπιστική διέξοδο στο σοβαρό πρόβλημα – βραχνά για νησιώτες και πρόσφυγες.



1 σχόλιο:

Αγγελος είπε...

Η πολιτική που ασκεί σήμερα η Άγκυρα στο Αιγαίο, υποκρύπτει και την μεταφορά τζιχαντιστών ως «προσφύγων» στην Ελλάδα και Ευρώπη, μεταφορά που γίνεται με τις ευλογίες του Ερντογάν και οι εθνομηδενιστές αριστερόστροφοι φασίστες της ΛΑΣ καλούν τον δήμαρχο να "εγκαταλείψει, την εμμονή του σε θέσεις, που ακροθιγώς εκφράστηκαν και στη τελευταία συγκέντρωση. Θέσεις που, αντικειμενικά, προσβλέπουν στην καταστολή –αποτροπή μέσα στη θάλασσα".Θέλω να ξέρω τις αντιδράσεις αυτών των υποκειμένων αν μπουκάρω και εγκατασταθώ απρόσκλητος στα σπίτια τους. Δεν ξέρω γιατί αδυνατούν να καταλάβουν πως το μεταναστευτικό ή για να ακριβολογούμε το λαθρομεταναστευτικό (αυτή ακριβώς η λέξη αναφέρεται και στο άρθρο 79 παρ γ της Συνθήκης λειτουργίας της Ε.Ε.) είναι σήμερα το κρισιμότερο και πρωταρχικό εθνικό και κοινωνικό πρόβλημα.

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required