30 Μαρ 2020

Πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ανατολικής Σάμου για τη στήριξη κατοίκων και εργαζομένων

Πρόταση, στο πλαίσιο μέτρων για την ανακούφιση των κατοίκων και την προστασία των εργαζομένων, υπέβαλε η Λαϊκή Συσπείρωση Ανατολικής Σάμου, με επιστολή της προς τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, η οποία και θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην επιστολή αναφέρεται:

Κύριε δήμαρχε,
κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου Ανατολικής Σάμου,
κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Οι έκτακτες συνθήκες που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, με τεράστιες επιπτώσεις, εκτός των άλλων, στο εισόδημα εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων επαγγελματιών και αγροτών, δηλαδή της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημοτών μας, καθιστούν αναγκαίο και επείγον να παρθούν από το δήμο μας μια σειρά μέτρα για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους δήμους.

Προς αυτή τη κατεύθυνση προτείνουμε τη λήψη απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο έστω με τηλεφωνική συνεννόηση και εκ περιφοράς ψηφοφορία.

Συγκεκριμένα προτείνουμε τα εξής:

Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστοί.

Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους

Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά, λόγω των μέτρων κατά του κοροναϊού.

Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών.

Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.

Μέτρα πρόληψης και απολύμανσης των χώρων του δημοτικού Γηροκομείου, με εξασφάλιση όλων των απαιτούμενων και επιστημονικά ενδεικνυόμενων μέσων ατομικής προστασίας εργαζομένων και φιλοξενούμενων του Ιδρύματος.

Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του δήμου σε όλες τις υπηρεσίες και ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης για τους εργάτες καθαριότητας και αποκομιδής απορριμμάτων.

Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.

Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι», προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.

Διασύνδεση των υπηρεσιών Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης του δήμου με τις δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΕΟΠΥ, Αγροτικά και Περιφερειακά ιατρεία) που υπάρχουν στο δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required