25 Μαρ 2020

Reuters: Αποσυμφόρηση των προσφυγικών hot spot λόγω κορωνοϊού ζητά η ΕΕ από την Αθήνα

Η Ευρωπαϊκή Ενωση ζήτησε από την Ελλάδα να μεταφέρει τους πρόσφυγες από τα κέντρα υποδοχής των νησιών σε άλλες περιοχές, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης του κορωνοϊού, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Reuters η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Ιλβα Γιόχανσον.

Η Επίτροπος, σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο, σημειώνει ότι η Αθήνα αντιτίθεται στη μεταφορά προσφύγων στην ενδοχώρα, με το επιχείρημα ότι στα κέντρα υποδοχής δεν υπάρχουν κρούσματα κορωνοϊού, ενώ αντιθέτως η νόσος εξαπλώνεται στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Οι ηλικιωμένοι, οι άρρωστοι και άλλοι που κινδυνεύουν να προσβληθούν, θα μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλες περιοχές των ελληνικών νησιών, υποστήριξε η Γιόχανσον σε τηλεφωνική της συνέντευξη προς το πρακτορείο.

«Εργαζόμαστε με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές αρχές να συμφωνήσουμε σε ένα έκτακτο σχέδιο για να μειώσουμε, όσο το δυνατόν, τον κίνδυνο στα υπερπλήρη hotspots των νησιών», δήλωσε επιπλέον η Γιόχανσον.

«Θα μπορούσε να είναι μία μετακίνηση των πλέον ευάλωτων ατόμων από τα κατάμεστα κέντρα σε άλλες περιοχές των νησιών», ανέφερε η Επίτροπος.

Πηγή: Reuters


EU asks Greece to move migrants most at risk from coronavirus out of crowded camps

BRUSSELS (Reuters) - The European Union has asked Greece to move migrants most at risk of contracting the coronavirus from overcrowded camps on its Mediterranean islands, the EU's top migration official told Reuters on Tuesday.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required