7 Απρ 2020

Ημέρα δράσης για την Υγεία στο Νοσοκομείο της Σάμου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων του Γ.Ν. Σάμου λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας για την υγεία και ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε., αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Συλλόγου ανάρτησε πανό στην είσοδο του Νοσοκομείου και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου.

Στη συνάντηση τέθηκαν από πλευράς του Συλλόγου τα εξής αιτήματα.

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων ή ειδικοτήτων, ώστε να καλυφθούν πλήρως όλα τα τμήματα του Νοσοκομείου.

- Να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και στην φύλαξη του Νοσοκομείου

- Να Προμηθευτεί το Νοσοκομείο το απαιτούμενο υγειονομικό υλικό και εξοπλισμό με προτεραιότητα στα Μέσα ατομικής προστασίας.

- Δημιουργία θαλάμου αρνητικής πίεσης.

Την ίδια μέρα αντιπροσωπεία της ΕΛΜΕ Σάμου ανάρτησε πανό στην είσοδο του Νοσοκομείου, εξέφρασε τη συμπαράσταση του στους εργαζομένους και παρέδωσε υλικά ατομικής προστασίας στον Σύλλογο. Επίσης, το Εργατικό Κέντρο Σάμου ανάρτησε πανό στο Κέντρο Υγείας Καρλοβάσου και απαίτησε να χορηγηθούν από την κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα υλικά-εξοπλισμός-ατομικά μέσα προστασίας.

"Το Δ.Σ. του Συλλόγου δηλώνει για μια ακόμα φορά ότι στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει το Δημόσιο σύστημα υγείας, που αυτή την περίοδο αποδείχτηκε περίτρανα το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή του και η απαιτούμενη ενίσχυσή του, η πλήρη ενισχυσή του, η πλήρη χρηματοδότηση από το κράτος και η στελέχωση του. Δηλώνει επίσης την ανάγκη επίταξης κλινικών και εργαστηρίων του ιδιωτικού τομέα δωρεάν. Όσο για την ατομική ευθύνη που μας υπενθυμίζει συνεχώς η κυβέρνηση, τόσο εμείς θα της υπενθυμίζουμε τη δική της ευθύνη. Τη μόνη ευθύνη που έχουν οι εργαζόμενοι είναι στον κοινό αγώνα για ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας, αναφέρει ο Σύλλογος Εργαζόμενων του νοσοκομείου Σάμου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required