19 Μαΐ 2020

Κ. Μουτζούρης – Μεταναστευτικό, κορωνοϊός και σημαντικές εντάξεις έργων

Στο τρίπτυχο μεταναστευτικό-κορωνοϊός-εντάξεις έργων κινήθηκαν οι δηλώσεις του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, καθηγητή κ. Κώστα Μουτζούρη, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ της Σάμου. Η συνέντευξη δόθηκε παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασίλη Πανουράκη, του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Σάμου κ. Γ. Βασιλείου, του συμβούλου του γραφείου αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Κωνσταντινίδη και του άμισθου συμβούλου του αντιπεριφερειάρχη κ. Ν. Βασιλείου.


Ο κ. Μουτζούρης, για το μεταναστευτικό, τόνισε ακόμη μία φορά την πάγια θέση του για πλήρη αποδέσμευση των νησιών που έχουν πληγεί. Μίλησε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού όλη αυτή την περίοδο, αναφέρθηκε σε σημαντικά έργα που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ ενώ σύντομα ακολουθεί η εκπόνηση μελέτης για το κτήριο που θα στεγάσει το Μουσικό Γυμνάσιο Σάμου. 

Επίσης, με αφορμή και τις αρνητικές εξελίξεις στον τουρισμό των νησιών μας, αναφέρθηκε εν τάχει (συμπληρώνοντας πως θα δοθούν σύντομα λεπτομέρειες), για καμπάνια προβολής των νησιών της Περιφέρειας, με στόχο τον εσωτερικό τουρισμό, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει σε τηλεόραση και διαδίκτυο στις 5 Ιουνίου. 

Στο θέμα των έργων έγινε αναφορά και στη δυνατότητα εκτέλεσης έργων απευθείας από τους Δήμους με χρηματοδότηση της Περιφέρειας. Αναλυτικά, η αρχική εισήγηση του κ. Μουτζούρη με αναφορά στα παραπάνω θέματα, στο ηχητικό απόσπασμα που ακολουθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required