11 Μαΐ 2020

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου.

Η ανακοίνωση αναλυτικά:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλο το Νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου μας και σε όλο το Μαιευτικό προσωπικό με αφορμή την 5η Μαΐου που έχει καθιερωθεί ως παγκόσμια ημέρα εορτασμού της Μαίας και του Μαιευτή. 

Δύο μήνες πανδημίας και η επόμενη μέρα για τους Υγειονομικούς είναι ακριβώς από εκεί που ξεκίνησε. Η 12η Μάη βρίσκει το νοσηλευτικό προσωπικό κατάκοπο και με τσακισμένα δικαιώματα, αφού οι προσλήψεις που έγιναν ήταν ελάχιστες και αυτές με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. 

Και πριν την πανδημία και τώρα, το νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια της επαγγελματικής εξουθένωσης, με τη σωματική και ψυχολογική κόπωση να εντείνονται όλο και περισσότερο. Επίσης οι επαγγελματικές ασθένειες και τα επαγγελματικά ατυχήματα πολλαπλασιάζονται όσο εντατικοποιείται η εργασία και απουσιάζουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Πολλοί είναι οι υγειονομικοί που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και δεν πήραν άδεια κατά την διάρκεια της πανδημίας, γιατί οι παθήσεις τους δεν περιλαμβάνονται στην Κ.Υ.Α. .Λόγω υποστελέχωσης οι άδειες ειδικού σκοπού δεν δόθηκαν σε όλους τους συνάδελφους που την δικαιούνται, δόθηκε μόνο ένα μέρος. 

Οι υγειονομικοί δεν σκύβουν το κεφάλι, έχουν δυνατή φωνή διεκδίκησης μέσα από τις μάσκες που φορούν. 

Απαιτούμε: 

 Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. 

 Ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, όχι στην κατάργηση του ανθυγιεινού επιδόματος. 

 Να πραγματοποιούνται τεστ του COVID-19 περιοδικά σε όλους τους υγειονομικούς και υποχρεωτικά σε όλους του ασθενείς που κάνουν εισαγωγή στο Νοσοκομείο. 

 Διαρκεί υποχρεωτική επιμόρφωση-παρακολούθηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων με ευθύνη του Δημόσιου συστήματος Παιδείας και Υγείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required