26 Μαΐ 2020

Εκτός πλοίου τα φορτηγά για Σάμο

Με εμπόδια πραγματοποιείται η μετακίνηση εμπορευμάτων στο νομό μας, καθώς μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων μεγάλος αριθμός φορτηγών παραμένει στον Πειραιά, με την κατάσταση να επιδεινώνεται, ενώ λόγω της μη επιβίβασής τους τίθεται και θέμα καταστροφής ευπαθών προιόντων που προορίζονται για την τροφοδοσία των νησιών μας.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου  με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας, τον βουλευτή του νομού και τη Γενική Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής ζητά την άμεση επίλυση του θέματος.

Στην επιστολή του ο κ. Κυριαζής αναφέρει:

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων και την έναρξη  των ελεύθερων μετακινήσεων στα νησιά διογκώθηκε το ήδη υπάρχων πρόβλημα της μεταφοράς εμπορευμάτων στο Νομό Σάμου.

Συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη 26/05 βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά με προορισμό τον Νομό Σάμο περίπου 30 φορτηγά μεταφέροντας εμπορεύματα, τρόφιμα και ευπαθή προϊόντα και τα οποία δεν θα μπορέσουν ταξιδέψουν με το σημερινό δρομολόγιο στις 16:00 με το Blue Star Myconos. 

Συνέπεια αυτού είναι, να παραμένει συνεχώς στο λιμάνι του Πειραιά μεγάλος αριθμός φορτηγών με προορισμό τον Νομό Σάμου, αναμένοντας τα επόμενα δρομολόγια, είτε αυτό της Πέμπτης με πλοίο RORO και την περίπτωση να υπάρχει διαθέσιμος  χώρος για Σάμο, είτε το προγραμματισμένο δρομολόγιο της Παρασκευής του Blue Star Myconos.

Δυστυχώς η κατάσταση συνεχίζεται και χειροτερεύει καθώς  έρχονται να προστεθούν και τα νέα φορτηγά που καταφτάνουν στο λιμάνι, αυξάνοντας έτσι τον συνολικό αριθμό αυτών που παραμένουν στον Πειραιά.  Σε αυτή την περίπτωση δεν τίθεται μόνο το θέμα της καταστροφής ευπαθών προϊόντων αλλά και της τροφοδοσίας των νησιών με προϊόντα πρώτης ανάγκης. 

Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required