25 Ιουν 2020

1st Ireon Bike Challenge 2020

Η Ποδηλατική Λέσχη Σάμου σε συνεργασία με τον Δήμο Ανατολικής Σάμου και την υποστήριξη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Ηραίου διοργανώνει τον ποδηλατικό αγώνα «1ST IREON BIKE CHALLENGE 2020», απόστασης 30 χιλιομέτρων την Κυριακή, 19 Ιουλίου, στις 08.00 π.μ. Παράλληλα με την ανωτέρω εκδήλωση θα γίνει αγώνας για μικρά παιδιά στο δασάκι του οικισμού ο οποίος θα ξεκινήσει στις 11.00 π.μ.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΓΩΝΑ 

Δικαίωμα συμμετοχής στην εκδήλωση έχουν όλοι οι αθλητές που θα υπογράψουν και θα προσκομίσουν την Υπεύθυνη Δήλωση του αγώνα και θα έχουν κάνει την εγγραφή τους έως τις 15/7/2020. 

Ο αγώνας θα ξεκινήσει από την πλατεία του Ηραίου και θα ολοκληρωθεί 2 χιλιόμετρα μετά το χωριό «Σπαθαραίοι». Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 5 ευρώ για όλους τους αθλητές. (Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν). 

Όλοι οι αθλητές είναι απαραίτητο να φέρουν ποδήλατα δρόμου (τύπου κούρσας) και να φορούν προστατευτικό κράνος. Απαγορεύεται ρητά, οποιοσδήποτε πρόσθετος εξοπλισμός ακατάλληλος για την ποδηλασία δρόμου και τις συνθήκες του αγώνα, όπως αερόμπαρες, φτερά και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την εξέλιξη της εκδήλωσης. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Εγγραφές ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/SraPkvW8L3ogbW1U8
Τελική προθεσμία υποβολής δήλωσης συμμετοχής ορίζεται η 15/7/2020. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται μισή ώρα νωρίτερα στο χώρο της εκκίνησης για παρουσίες και τεχνικό έλεγχο.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Πρώτη κατηγορία: (19 – 30 ετών) 
Δεύτερη κατηγορία: (31 – 40 ετών)  
Τρίτη κατηγορία: (41 – 50 ετών)  
Τέταρτη κατηγορία: (51 + ετών)  

ΧΩΡΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Πλατεία Ηραίου

ΧΩΡΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
«Παγκάκι», 2 χλμ μετά το χωριό Σπαθαραίοι

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ
Ώρα 07:30 π.μ. στο χώρο της εκκίνησης 

ΩΡΑ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ 
08.00 π.μ. 

ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 
30 χλμ.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟ 
Θα υπάρξει προεκκίνηση από το Ηραίο μέχρι την Χώρα. Μετά θα δοθεί το ελεύθερο σε όλους τους συμμετέχοντες.  

ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ/ΕΛΕΓΧΟΥ
Στον Πύργο (στον 20ο χλμ.) θα υπάρχουν νερό/ενεργειακά ποτά.

ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Πλατεία Ηραίου – Σηματοδότες Αεροδρομίου – Χώρα – Κουμαραδαίοι – Πύργος – Σπαθαραίοι – Παγκάκι μετά το Χωριό «Σπαθαραίοι». Η διαδρομή αποτελείται από την προεκκίνηση μήκος 9 χλμ. και μία ανάβαση μήκους 18 χλμ. μέχρι το χωριό «Σπαθαραίοι» Τα τελευταία 3 χιλιόμετρα είναι σχεδόν ευθεία μέχρι τον τερματισμό.  

ΠΡΟΣΟΧΗ 
Το ταμπελάκι ποδηλάτου είναι υποχρεωτικό. Θα δοθεί πριν την εκκίνηση και πρέπει να τοποθετηθεί σε ευκρινές σημείο πάνω στο ποδήλατο.  

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ
• Η εκδήλωση θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. για την ποδηλασία δρόμου. Η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική. Η προβλεπόμενη ποδηλατική ενδυμασία (ειδικά ποδηλατικά παπούτσια ή καλουπιέ, στολή ποδηλασίας κλπ) κρίνεται απαραίτητη αλλά όχι υποχρεωτική.

• Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να κινούνται στο δρόμο σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. 

• Η παραβίαση της διπλής διαχωριστικής γραμμής στο οδόστρωμα, τιμωρείται άμεσα με ποινή αποκλεισμού. 

• Για την παροχή τεχνικής υποστήριξης, θα επιτραπεί συνοδευτικό αυτοκίνητο εφόσον δηλωθεί πριν την εκκίνηση ο αριθμός του και ποιους αθλητές θα υποστηρίζει.  

Σε περίπτωση που βρεθούν αδήλωτα αυτοκίνητα μέσα στη διαδρομή θα καταγράφονται και θα αποκλείεται ο αθλητής. 

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ / ΑΠΟΝΟΜΕΣ 

• Όλοι οι συμμετέχοντες που θα τερματίσουν θα λάβουν αναμνηστικό μετάλλιο 

• Ο Πρώτος κάθε Κατηγορίας θα λάβει και αναμνηστικό κύπελλο. 

Οι απονομές θα γίνουν στις 12:00 μμ. περίπου στην Πλατεία Ηραίου μετά το τέλος και του παιδικού αγώνα στο δασάκι του οικισμού.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ 
• H απόρριψη συμμετέχοντα από τον τεχνικό έλεγχο λόγω σοβαρών ελλείψεων ή παρατυπιών, αυτόματα λογίζεται ως ποινή αποκλεισμού όπως αν είχε λάβει μέρος στον αγώνα. 

• Δίνετε την συγκατάθεση σας να λάβετε ιατρική και φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση τραυματισμού, ατυχήματος ή ασθένειας κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

• Η καθαριότητα των χώρων που περνάμε και μας φιλοξενούν είναι υποχρέωση και ευθύνη όλων μας. Διατηρήστε τους χώρους καθαρούς. Η ρύπανση των χώρων μπορεί να επιφέρει ακόμα και ποινή αποκλεισμού. 

• Υπενθυμίζεται ότι η χρήση κράνους είναι υποχρεωτική, όπως και στις επίσημες προπονήσεις (π.χ. ζέσταμα ή αναγνώριση διαδρομής πριν και μετά από οποιαδήποτε εκδήλωση και αγώνα). 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Παράλληλα με τον αγώνα ενηλίκων θα λάβει χώρα στο δασάκι του Ηραίου αγώνας για μικρά παιδιά. Η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη και κυκλική. Η συμμετοχή στον παιδικό αγώνα είναι δωρεάν. Υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικού κράνους από όλα τα παιδιά.  

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣΠρώτη κατηγορία: (8–11 ετών) 
Δεύτερη κατηγορία: (12–15 ετών)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required