12 Ιουν 2020

Την αναθεώρηση και τον εκ νέου σχεδιασμό του Χωροταξικού ζητά ο βουλευτής Σάμου

Ερώτηση για το χωροταξικό και την ανάγκη άμεσης αναθεώρησής του,  απηύθυνε στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο βουλευτής του  νομού, κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, με το υπουργείο να απαντά πως η αναθεώρηση του πολεοδομικού σχεδιασμού ξεκινά με την έγκριση τοπικού ή ειδικού σχεδίου, καθώς και πως θα υλοποιηθεί πρόγραμμα πολεοδομικού σχεδιασμού με βασικό εργαλείο τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια.

Ο κ. Στεφανάδης αναφέρει πως το χωροταξικό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σάμος και παραμένει άλυτο εδώ και δεκαετίες.  

«Διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα της επίλυσης του απευθύναμε σχετική ερώτηση στους Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Χατζηδάκη και Υφυπουργό κ. Δ. Οικονόμου.  Το ερώτημα που τέθηκε αφορά στην άμεση αναθεώρηση και τον εκ νέου σχεδιασμό του χωροταξικού, αφού πρώτα παρουσιάστηκε το ισχύον σχέδιο πόλεως και τονίστηκε ότι το 70% του νησιού είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχει οποιαδήποτε άλλη ανάπτυξη πέραν της γεωργικής», επισημαίνει ο βουλευτής του νομού. 

Στην απάντηση του Υπουργείου επεξηγείται ο τρόπος με τον οποίο προβλέπεται η αναθεώρηση του πολεοδομικού σχεδιασμού, ο οποίος ξεκινά με την έγκριση Τοπικού ή Ειδικού Σχεδίου. Επισημαίνεται ακόμη, ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα υλοποιήσει πρόγραμμα πολεοδομικού σχεδιασμού με βασικό εργαλείο τα Τοπικά Χωρικά Σχέδια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required