1 Αυγ 2020

ΚΚΕ Σάμου - Ομιλίες Βαγγέλη Μαρούπα σε Βαθύ & Καρλόβασι

Με πλούσιο διάλογο, προβληματισμό, συμμετοχή νεολαίας, και με όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας, ολοκληρώθηκαν οι ομιλίες - συζητήσεις που οργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Σάμου σε Βαθύ (31/7) και Καρλόβασι (30/7), με ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
Ο ομιλητής αναφέρθηκε διεξοδικά στην έκρυθμη κατάσταση σε Αιγαίο και Μεσόγειομε αρκετά πιθανό ένα θερμό στρατιωτικό επεισόδιο στο Αιγαίο την ίδια στιγμή που υπάρχει διαπάλη ΗΠΑ - Κίνας για τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων, εμπόλεμη κατάσταση σε Ουκρανία, Συρία, Λιβύη.

Αναφερόμενος στις ευθύνες της ελληνικής αστικής τάξηςεπισήμανε ότι στόχος της είναι η ανάπτυξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και η μεγαλύτερη πρόσδεση της χώρας στους αμερικανονατοϊκούς και ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς με:
Ομόφωνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ που στοχοποιούν Ρωσία και Κίνα
Συμμετοχή στη περικύκλωση της Ρωσίας
Συμμετοχή σε 16 αποστολές εκτός συνόρων
Συμφωνίες με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ
Μετατροπή της χώρας σε ορμητήριο πολέμου.



Αντίστοιχα και η τουρκική αστική τάξηεκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι είναι μεγάλη δύναμη με στρατιωτικές δυνάμεις κατοχής σε Κύπρο, Συρία και στρατιωτικές βάσεις σε Κατάρ, Ιράκ, Σομαλία, Αλβανία, παζαρεύει και παρεμβαίνει σε όλες τις πλευρές των συνόρων της. Επιδιώκει την αναθεώρηση της συνθήκης της Λοζάνης, αξιοποιεί τις "γκρίζες ζώνες", εργαλειοποιεί το προσφυγικό, μετατρέπει την Αγία Σοφία, παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς σε τζαμί!

Αναφερόμενος στις πρόσφατες κοινές ανακοινώσεις των ΚΚ Ελλάδας και Τουρκίαςγια απεγκλωβισμό από ΝΑΤΟ, ΕΕ, αλληλεγγύη και αλληλοσεβασμό των δύο λαών, χωρίς αλλαγή συνόρων, καθώς και διατήρηση της Αγίας Σοφίας ως μουσείο, επισήμανε την μεγάλη αξία και ελπίδα της ενίσχυσης Ελλήνων και Τούρκων κομμουνιστών.

Χαρακτήρισε κάλπικο το δίλημμα που καλλιεργεί η ελληνική αστική τάξη"συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ή πόλεμος"και ξεκαθάρισε ότι σε περίπτωση πολέμου το ΚΚΕ με την κληρονομιά του ΕΑΜ θα παλέψει, για την απόκρουση κάθε εισβολέα και για τη σωτηρία του λαού, χωρίς να έχει καμιά εμπιστοσύνη σε κανένα ιμπεριαλιστικό συνασπισμό. "Με την πάλη της η εργατική τάξη και ο λαός θα νικήσει και την ξένη αστική τάξη που θα εισβάλει, αλλά και την ντόπια, με έπαθλο της πάλης του την εργατική εξουσία, το σοσιαλισμό που θα οικοδομήσει ένα κόσμο δουλειάς, ειρήνης, διεθνιστικής αλληλεγγύης", είπε χαρακτηριστικά.





Ο Βαγγέλης Μαρούπας αναφερόμενος στην πανδημία σύγκρινε τη σαπίλα του καπιταλισμού και τη βαρβαρότητα που διαφαίνεται με τη πάλη των μονοπωλίων για το εμβόλιο από το οποίο περιμένουν να θησαυρίσουν, με την εργατική εξουσία, όπου τα μεγαλύτερα μυαλά θα συνεργάζονταν αξιοποιώντας τις πιο σύγχρονες υποδομές, με αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους.

Καταλήγοντας, ο ομιλητής κάλεσε σε συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ,με οργάνωση και συμμετοχή στο κίνημα, στα συνδικάτα, το Εργατικό Κέντρο, σε αγροτικούς συλλόγους, σε συλλόγους γυναικών, αυτοαπασχολούμενων, για να μην πληρώσει τη νέα καπιταλιστική κρίση πάλι ο λαός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required