5 Αυγ 2020

Συναυλία των Εncardia στο αρχαίο θέατρο Πυθαγορείου

Το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θεσμοθετεί φέτος το καλοκαίρι το πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» συνδέοντας την αρχαία ελληνική παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό. 

Τοποθεσίες μεγάλης ιστορικής σημασίας και αρχαιολογικής αξίας φιλοξενούν ένα πλούσιο πρόγραμμα, με περισσότερες από 265 εκδηλώσεις σε 120 αρχαιολογικούς χώρους και σε περισσότερες από 41 περιφερειακές ενότητες της χώρας, τηρώντας πάντα τα μέτρα ασφάλειας των θεατών και του προσωπικού.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα πραγματοποιηθούν  δύο συναυλίες του μουσικού συνόλου Encardia στο Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου στη Σάμο στις 26 και 27 Αυγούστου 2020. Η εκδήλωση προσφέρεται δωρεάν από το υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Είσοδος ελεύθερη (με δηλώσεις συμμετοχής). Κατά την προσέλευση στη συναυλία και κατά την αποχώρηση επίσης η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική.

Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης, στον σύνδεσμο:




         
Οι θεατές που έχουν προβεί σε κράτηση θέσης παρακαλούνται όπως προσκομίσουν εκτυπωμένο το αποδεικτικό κράτησης που έχουν λάβει ηλεκτρονικά. 
         
Σημειώνεται ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του υπουργείου Υγείας και τον κανόνα της απόστασης του 1,5 μέτρου για την ασφαλή προσέλευση, αποχώρηση και παραμονή στο χώρο της εκδήλωσης.
  
Μουσικό σύνολο Encardia
Οι Encardia, η ιδιότυπη αυτή μουσική κολλεκτίβα, αποτελεί ένα από τα πλέον καταξιωμένα στη χώρα και διεθνώς ελληνικά σχήματα της world μουσικής. Έχοντας διαγράψει μια λαμπρή πορεία εδώ και περίπου δύο δεκαετίες, εξακολουθούν να εμπνέονται και να δημιουργούν μουσικές και τραγούδια μέσα από την πλούσια παραδοσιακή και γεμάτη ενέργεια μουσική της Κάτω Ιταλίας, τα ελληνόφωνα χωριά της Grecia Salentina, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. 

Στις καλοκαιρινές τους συναυλίες, οι Encardia θα μας ταξιδεύουν μουσικά στα απόμακρα χωριά της Καλαβρίας, στις όμορφες περιοχές του Σαλέντο και σ’ όλα εκείνα τα μέρη που μιλούν ακόμη Γκρεκάνικα κι άλλες τοπικές διαλέκτους. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό διαλέκτων και ήχων με παραδοσιακές ταρανέλτες και ερωτικά τραγούδια. Μια διονυσιακή γιορτή θερινής νυκτός. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Pizzica di San Vito (παραδοσιακή ταραντέλα πίτσικα από την πόλη Άγιος Βίτος των Νορμανδών –San Vito dei Normanni– στην Απουλία του ιταλικού Νότου), Vavel (μουσική του ακορντεονίστα Βαγγέλη Παπαγεωργίου σε ναπολιτάνικο ρυθμό, πάνω σε μια αραβική φράση), Nifta Maiou (ερωτικό τραγούδι των Encardia σε παραδοσιακή διάλεκτο Γκρίκο), La tarantella del Gargano (Montanara) (παραδοσιακή ταραντέλα από την περιοχή του Γκάργκανο σε τοπική διάλεκτο), Pizzica di Cosimino (παραδοσιακή ταραντέλα πίτσικα από την περιοχή του Σαλέντο της Κάτω Ιταλίας), Kalinifta (κλασικό ερωτικό και παραδοσιακό τραγούδι από το χωριό Καλημέρα του Σαλέντο) κ.ά.

        
Συμμετέχουν:

Bαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι), 

Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι), 

Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι, κιθάρα, καστανιέτες), 

Δημήτρης Τσεκούρας (κοντραμπάσο, τραγούδι), 

Κώστας Κωνσταντάτος (κρουστά, μαντολίνο, τραγούδι), 

Δάφνη Σταθάτου, Αναστασία Δρούγα, Jan Labner (χορός),

Πασχάλης Κολέντσης (τεχνικός ήχου)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required