5 Αυγ 2017

Το πρόγραμμα εορτασμού της Ναυμαχίας της Μυκάλης

Με κάθε επισημότητα εορτάζεται και φέτος  η 193η  επέτειο της Ναυμαχίας της Μυκάλης.

Το Σάββατο, 5 Αυγούστου, θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πυθαγόρειο, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σάμου & Ικαρίας  κ.κ Ευσεβίου. Στις 21.00 θα πραγματοποιηθεί η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και η δέηση στο λιμάνι Πυθαγορείου και στις 22.00 θα ακολουθήσει ο πανηγυρικός εορτασμός και η αναπαράσταση της ιστορικής Ναυμαχίας.

Την Κυριακή, 6 Αυγούστου, στις 10.30, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, χοροστατούντος του  Μητροπολίτου Σάμου  κ.κ. Ευσεβίου και θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από το δημοτικό σύμβουλο, κ. Ιωάννη Μανδουραράκη.  Στις 11.00  θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στον Ανδριάντα του Λυκούργου Λογοθέτη από τις αρχές του νομού και στις 11.30 θα παρουσιαστούν ελληνικοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού  Συλλόγου «Λυκούργος» στην πλατεία «Ειρήνης» Πυθαγορείου. 

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 20.30, όπου θα πραγματοποιηθεί «αντάμωμα» των χορευτικών συγκροτημάτων της Σάμου στην κεντρική οδό Πυθαγορείου. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν σήμερα, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων στο Πυθαγόρειο. Από τις 18.00 έως και τις 02.00 το πρωί, θα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Σάμου Πυθαγορείου από το ύψος της περιοχής «Σιδερένιο Γεφύρι» και μέχρι το Πυθαγόρειο για το ρεύμα κατεύθυνσης προς Πυθαγόρειο. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της κάθετης οδού με κατεύθυνση τους Μυτιληνιούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required