24 Φεβ 2018

Σάββατο, 24/2 – Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (Φωτογραφίες)

Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"
Πραγματοποιείται σήμερα Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου (Λέσβο, Χίο, Σάμο και Λήμνο), ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Σε άλλες Περιφέρειες της χώρας, ο διαγωνισμός μεταξύ των σχολείων που συμμετέχουν, διεξάγεται Σάββατο, 24/2 ή την Κυριακή, 25/2. Διανύουμε την 3η χρονιά του διαγωνισμού και απ’ ότι όλα δείχνουν, η ρομποτική κερδίζει συνεχώς έδαφος στην εκπαιδευτική κοινότητα. Έχει δημιουργηθεί και τμήμα Ρομποτικής στα φροντιστήρια "Πουκαμισάς" στην πόλη της Σάμου. 


Το 2017, την πρωτιά του διαγωνισμού στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, από τις ομάδες των σχολείων που πήραν μέρος, κατέκτησε το 1ο Δημοτικό Σχολείο πόλεως Σάμου υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού, πρωτοπόρου στον χώρο της ρομποτικής όσον αφορά την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, κ. Αντώνη Παναγιώτου.

Πέρυσι είχε δημιουργήσει 3 ομάδες στο 1ο Δημοτικό. Σήμερα υπηρετεί ως διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου που συμμετέχει στον διαγωνισμό. Ο διαγωνισμός, όπως μας εξήγησε ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, κ. Τιμολέων Θεοφανέλλης, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης αποτελώντας το πρώτο στάδιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος καταλήγει στην Αθήνα για τη διεξαγωγή του Τελικού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 4 Μαρτίου 2018, στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο του Γαλατσίου.



Η ομάδα "Ταξιδευτές", του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκάστρου, με τον διευθυντή Α. Παναγιώτου



Οι ομάδες της Σάμου

Από τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σάμου, που συμμετέχουν στον φετινό διαγωνισμό, έχουμε τις παρακάτω ομάδες.

Δημοτικό Παλαιοκάστρου «Ταξιδευτές»

Δημοτικό Κοντακεΐκων «Άρη Ερχόμαστε!»

Δημοτικό Μεσαίου Καρλοβάσου «Εξωγήινοι»

2ο Γυμνάσιο Σάμου «Μαρλάδες»

2ο Γυμνάσιο Σάμου «SaMianS»

ΕΠΑΛ Σάμου, Εργαστηριακό Κέντρο Σάμου «Solar Track II»



Η παρουσίαση, μέσω διαδικτύου, προς τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού, για τους"Ταξιδευτές", πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του τμήματος Ρομποτικής των φροντιστηρίων "Πουκαμισάς"

Η εντυπωσιακή, ομολογουμένως, κατασκευή της ομάδας "Ταξιδευτές" ανήκει σε 3 μαθητές του Δημοτικού Παλαιοκάστρου και 3 μαθητές του 1ου Δημοτικού πόλεως Σάμου



Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required