27 Φεβ 2018

Στο νομό Φωκίδας ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου (Φωτογραφίες)

Μία ακόμα αποστολή του Χορευτικού Ομίλου Σάμου  πραγματοποιήθηκε από την Πέμπτη 15 μέχρι και την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, αυτήν τη φορά στο νομό Φωκίδας. 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, μέσα σε πέντε ημέρες, να επισκεφθούν αξιοθέατα και να ζήσουν από κοντά τα δρώμενα για την αποκριά και την Καθαρά Δευτέρα.


Πιο συγκεκριμένα, ξεναγήθηκαν σε Άμφισσα, Ιτέα, Γαλαξίδι, Δελφούς και την Αράχωβα. Επισκέφθηκαν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, ενώ έζησαν από κοντά το δρώμενο για το ‘Στοιχειό της Χάρμαινας’ και το καρναβάλι στην Άμφισσα, καθώς και τα ‘Αλευρομουτζουρώματα’ στο Γαλαξίδι την Καθαρά Δευτέρα.


Από το ταξίδι δεν έλειψε η επίσκεψη και γνωριμία με μέλη του Μουσικοχορευτικού και Λαογραφικού Ομίλου Ιτέας ‘Το χοροστάσι’, όπου όλοι μαζί χορέψανε, τραγουδήσανε αλλά γευτήκαν και τα εδέσματα που πρόσφερε ο Όμιλος της Ιτέας στους Σαμιώτες.


"Θερμές ευχαριστίες θα θέλαμε να εκφράσουμε στο Πρακτορείο Fournoi Travel και την εταιρία Hellenic Seaways για τις εκπτώσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια της αποστολής, στον κο Στάθη Λιακόπουλο που για μία ακόμη φορά φρόντισε για την ασφαλή οδήγηση και μεταφορά με το λεωφορείο του, καθώς και στο ξενοδοχείο-ταβέρνα ‘Το Κελάρι’ για την άψογη φιλοξενία του. Επίσης, ευχαριστούμε θερμά το μέλος του Ομίλου μας κα Λίτσα Μαρκουλή, για τον χρόνο που αφιέρωσε ώστε να οργανωθεί και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της αποστολής μας στον τόπο καταγωγής της, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες για την άψογη συνεργασία τους", αναφέρει ο Χορευτικός Όμιλος Σάμου και επισημαίνει πως ο Όμιλος για μία ακόμα φορά έδωσε τη δυνατότητα στα μέλη του να ζήσουν από κοντά τα έθιμα και τα δρώμενα ενός ακόμα νομού της Ελλάδας, να γλεντήσουν και να διασκεδάσουν, προσθέτοντας νέες εμπειρίες και εικόνες στη ζωή τους.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required