23 Μαρ 2018

Τη Σάμο επισκέφτηκε ο Δημήτρης Βίτσας


Επίσκεψη στη Σάμο πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Δημήτρης Βίτσας.

Ο υπουργός, συνοδευόμενος από τον βουλευτή Σάμου και πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής κ. Δημήτρη Σεβαστάκη, τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου και τον συντονιστή της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ στη Σάμο, κ. Νίκο Κακλαμάνη, επισκέφτηκε τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Νίκο Κατρακάζο και τον αντιδήμαρχο Σάμου, κ. Πάρη Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια ο κ. Βίτσας επισκέφτηκε το ΚΥΤ Σάμου, όπου συνομίλησε με πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και με εργαζόμενους. Ακολούθησε σύσκεψη με τη διοικήτρια του Κέντρου, κα Μαρία-Δήμητρα Νιούτσικου.

«Σε αυτή την περιοδεία έχω σαν σκοπό την επικαιροποίηση των γνώσεών μου, για το τι γίνεται σε κάθε κέντρο υποδοχής και να δω ποια είναι η κατάσταση σε όλη την περιοχή. Η κατάσταση είναι δύσκολη.Το κέντρο έχει περισσότερο κόσμο από ότι μπορεί  να φιλοξενήσει. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες και οφείλουμε μεγάλες ευχαριστίες στο προσωπικό, που κάνουν μια μεγάλη προσπάθεια, πολύ πέρα από τα εργασιακά τους καθήκοντα και πολλές φορές με αυτοθυσία. Γιατί έχουν να κάνουν με απελπισμένους ανθρώπους και με πολλές απαιτήσεις. Συγχρόνως θα πρέπει να ισορροπήσουμε και τα αισθήματα ασφάλειας και τα δικαιώματα των κατοίκων. Ο στόχος μας είναι να αποσυμπιέσουμε τα νησιά. Πρώτη προτεραιότητα μας είναι η Λέσβος και η Σάμος», δήλωσε ο κ. Βίτσας.

Στη συνέχεια ο υπουργός  επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Σάμου, ενώ το βράδυ θα παρευρέθηκε σε σύσκεψη της Νομαρχιακής Επιτροπής του Σύριζα.

Συνάντηση με τον αντιδήμαρχο Σάμου κ. Παπαγεωργίου (Φωτό: "Σαμιακόν Βήμα")

Συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Κατρακάζο (Φωτό: samos24.gr)

Ξενάγηση στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Σάμου (Φωτό: samos24.gr)

Φωτό: samos24.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required