17 Μαρ 2018

ΑΚΙΣ: "Ολόκληρες περιοχές με ελάχιστο και ακατάλληλο νερό"


Βολές κατά της δημοτικής αρχής εξαπολύει η Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Σάμου, σχετικά με το θέμα της ύδρευσης, αναφέροντας πως ολόκληρες περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως την ακαταλληλότητα του νερού, καθώς έχουν ανιχνευτεί βαρέα μέταλλα όπως αρσενικό και αντιμόνιο.

Η παράταξη αναφέρει:

"Στα χρόνια της σημερινής Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο δεν έχει σημειωθεί καμία απολύτως πρόοδος στο σοβαρό θέμα της ύδρευσης, αλλά τολμούμε να πούμε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις τίθεται σε δοκιμασία ακόμη και η ίδια η υγεία των δημοτών. Η Δημοτική Αρχή, ακολουθώντας την πολιτική των προηγουμένων ετών, συνεχίζει να σπαταλά περιστασιακά και άσκοπα τις πιστώσεις της ύδρευσης, εγκαταλείποντας ολόκληρα χωριά και περιοχές με ελάχιστο και ακατάλληλο νερό.

Οι κάτοικοι των Αγίων Θεοδώρων έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και τέσσερα χρόνια στην τύχη τους, από την αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής Αρχής να δώσει στο χωριό καθαρό νερό, μετά από την ανίχνευση των άκρως επικίνδυνων χημικών στοιχείων για την υγεία μας, αρσενικού και αντιμονίου.

Τα στρατόπεδα της περιοχής Μεγάλης Λάκκας και Προφήτη Ηλία Καρλοβάσου δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό του δημοτικού δικτύου, λόγω της ανίχνευσης πάρα πολύ υψηλών ποσοτήτων αρσενικού. Κάτοικοι της ίδιας περιοχής παραπονιούνται για την ποιότητα του νερού και ζητούν επιμόνως από τη Δημοτική Αρχή να τους δώσει τα αποτελέσματα της εξέτασης των δειγμάτων ύδατος.

Οι πρόεδροι και οι κάτοικοι των γειτονικών κοινοτήτων Σκουραιίκων και Νεοχωρίου βρίσκονται σε έντονη διαμάχη μεταξύ τους, μετά από την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να διαχειριστεί τους υδάτινους πόρους της περιοχής τους.

Το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Υδρούσσας απείλησε σε παραίτηση, εάν η Δημοτική Αρχή δεν σταματούσε να κωλυσιεργεί και δεν προχωρούσε άμεσα στον καθαρισμό της γεώτρησης και του δικτύου ύδρευσης.

Και ο κατάλογος της ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με τις ατέλειωτες και πολυήμερες διακοπές νερού, με τις προβληματικές και εκτός λειτουργίας δεξαμενές ύδρευσης, με την απώλεια τεράστιων ποσοτήτων ύδατος από ζημιές και υπερχειλίσεις, με τις ανισότητες στην τιμολογιακή πολιτική, κ.α.

Εμείς στο χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ ζητήσαμε από τη Δημοτική Αρχή:

1ον Να σεβαστεί τη δημόσια υγεία και να ενημερώνει έγκαιρα και υπεύθυνα τους κατοίκους για την ποιότητα του νερού, σφραγίζοντας άπαξ διά παντός όλες τις επικίνδυνες γεωτρήσεις.

2ον Να υλοποιήσει την πρόταση που έχουμε καταθέσει εδώ και δύο χρόνια για την ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης, χαράσσοντας παράλληλα μία ενιαία και αποτελεσματική πολιτική ύδρευσης για όλο το νησί".



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required