24 Μαΐ 2018

Την παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την τιμή της βενζίνης στα νησιά ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών κατέθεσε ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το ζήτημα των υψηλών τιμών στη βενζίνη που καταγράφονται στα νησιά του Αιγαίου.

Όπως αναφέρει ο κ. Κόνσολας, η τιμή της βενζίνης στα νησιά έχει εκτοξευθεί σε δυσθεώρητα ύψη, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ελλάδα, αγγίζοντας ή ξεπερνώντας την τιμή των 2 ευρώ ανά λίτρο.

Στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα, η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης ανά λίτρο, κινείται κατά μέσο όρο στα 1,90 ευρώ ανά λίτρο, ενώ σε ορισμένα νησιά των Κυκλάδων, όπως και στην Πάτμο, υπερβαίνει αυτό το όριο.

Την 1η Ιουνίου, όπως τονίζει ο κ. Κόνσολας, η κυβέρνηση καταργεί τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο, γεγονός που ενδέχεται να οδηγήσει σε νέες ανατιμήσεις.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας ζητά να υπάρξει έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για το συγκεκριμένο γεγονός, αλλά και κατά πόσο τηρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Παράλληλα, επισημαίνει ότι το Υπουργείο Οικονομικών οφείλει να δει αυτό που προσποιείται ότι δεν βλέπει: ότι το κόστος μεταφοράς καυσίμων στα νησιά είναι ιδιαίτερα υψηλό και το κόστος αυτό μετακυλίεται στους κατοίκους και στους επισκέπτες των νησιών.

Ιδιαίτερα, μάλιστα, όταν το Κράτος φέρεται να εισπράττει πόρους μέσω εισφοράς 1,2% στις τιμές των υγρών καυσίμων για την επιδότηση της μεταφοράς καυσίμων στα νησιά αλλά να μην διατίθενται αυτά τα χρήματα για το συγκεκριμένο σκοπό.

Ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας αναφέρεται και στις επιπτώσεις που υπάρχουν στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού μας από τις υψηλές τιμές των καυσίμων στα νησιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required