19 Ιουλ 2018

Δημήτρης Βίτσας – Εκ νέου αναφορά στη Σάμο

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη, 18 Ιουλίου, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ.Δημήτρης Βίτσας σημείωσε: «Το προσφυγικό-μεταναστευτικό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας σε όλη την Ευρώπη κι αυτό όχι γιατί υπάρχει κάποια νέα προσφυγική κρίση. 


Δεν υπάρχουν αυξημένες ροές, σε επίπεδο Ευρώπης, θα σημείωνα ότι το αντίθετο υπάρχει. Με βάση τα στοιχεία από το 2015-2018 έχουμε μία μείωση των ροών κατά 96%».

Επιπλέον, ο υπουργός αναφέρθηκε εκ νέου, ακόμη μία φορά, στο νησί μας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η απόφαση του υπουργείου είναι ότι δεν θα ανοίξει κανένα καινούριο hot spot στα νησιά. Θα γίνει προσπάθεια αποσυμπίεσης για τα νησιά. Ειδικότερα για τη Σάμο ακολουθούμε ένα δρόμο. Έχουμε κάνει προτάσεις και προς τους θεσμικούς φορείς να φτιάξουμε ένα καινούριο ΚΥΤ, το οποίο θα λειτουργήσει όταν κλείσει αυτό που υπάρχει σήμερα. Δεν θα υπάρξουν δηλαδή, ποτέ δύο ΚΥΤ στη Σάμο. Το τέταρτο ζήτημα που εστιάζουμε είναι το ζήτημα της ένταξης. Ήδη ολοκληρώνονται μία σειρά από πιλοτικά προγράμματα. Το ότι ολοκληρώνονται, δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν. Σημαίνει ότι θα περάσουν σε ένα άλλο επίπεδο. Ήδη έχουμε συγκροτήσει μία επιχειρησιακή συντονιστική ομάδα από διάφορα υπουργεία, ώστε να βλέπουν τις διαδικασίες της ένταξης».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required