31 Οκτ 2018

Στην τελική ευθεία η απόφαση έγκρισης του Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου

Στην τελική ευθεία βρίσκεται, πλέον, όπως όλα δείχνουν, μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, το Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου στο οποίο καθορίζονται οι όροι δόμησης και χρήσης του Λιμένα, που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό των λιμενικών και των χερσαίων υποδομών, το πλαίσιο χρήσης των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών και πιθανών μελλοντικών επεκτάσεων τους, τον καθορισμό των ζωνών λειτουργίας ISPS, καθώς και του τελωνειακού και αστυνομικού ελέγχου.

Ο προσδιορισμός των πολεοδομικών χαρακτηριστικών και η οργάνωση χερσαίας ζώνης με σεβασμό στην αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής θα συνεισφέρει με ουσιαστικό τρόπο στη γενική λειτουργία του Λιμένα.Η παρουσίαση ενώπιον των μελών της Επιτροπής πραγματοποιήθηκε από τη μηχανικό του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κα Πέγκυ Σεχιώτη. Στη συνεδρίαση πήραν μέρος ο βουλευτής Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, ο δήμαρχος Σάμου κ. Μιχάλης Αγελόπουλος και ο π. πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σάμου κ. Ελισσαίος Μαυρατζώτης. 


Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής. Διακρίνεται στο κέντρο ο βουλευτής Σάμου κ. Δ. Σεβαστάκης

Ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, δήλωσε: «Η υιοθέτηση και η έγκριση Master Plan Λιμένα Πυθαγορείου μετά από μία μακρά και κοπιώδη διαδικασία αποτελεί ένα θεσμικό και κανονιστικό βήμα για την ανάπτυξη του νησιού μας».

Να σημειωθεί πως στην ίδια συνεδρίαση της Ε.Σ.Α.Λ εγκρίθηκαν, επίσης, οι προτεινόμενες παρεμβάσεις για την αναβάθμιση του αλιευτικού καταφυγίου Μπάλου Κουμεΐκων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required