19 Νοε 2018

Προγραμματισμό για το 2019 ζητά το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου

Τον προγραμματισμό της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων για το 2019 ζητά από τον δήμαρχο και τις δημοτικές παρατάξεις το Φιλοζωικό Σωματείο Σάμου, επισημαίνοντας πως καθυστερήσεις δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και μεγάλη αύξηση των δαπανών.

Σύμφωνα με το Σωματείο  πρέπει να εγκριθούν και να προγραμματιστούν:

* Συμβάσεις με κτηνίατρους για όλη την διάρκεια του επόμενου έτους (φέτος μείναμε πάνω από 6 μήνες χωρίς κτηνίατρο)

* Προγραμματισμό μαζικών στειρώσεων τουλάχιστον 3 φορές το χρόνο

* Έγκαιρη παραγγελία φαρμάκων αποπαρασίτωσης, που προστατεύουν τα αδέσποτα από τσιμπούρια, ψύλλους, σκνίπες (μεταδίνουν την νόσο του Καλααζάρ) και εντερικά παράσιτα.

* Σαν αποτελεσματική πρόληψη των εγκαταλείψεων, που είναι η βασική αιτία της ύπαρξης αδέσποτων ζώων, προτείνουμε ταχτικούς μαζικούς ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες (αστυνομία, δασαρχείο, λιμεναρχείο) με την προτροπή του Δήμου.

* Δωρεάν στειρώσεις και ηλεκτρονικές σημάνσεις για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, χαμηλόμισθοι). Αν και ένα τέτοιο πρόγραμμα φαίνεται λίγο δαπανηρό για τον Δήμο, συμφέρει τελικά παρά να φροντίζει εκ των υστέρων αμέτρητα αδέσποτα. Πραγματοποιώντας ένα τέτοιο πρόγραμμα, μπορεί να δείξει ο Δήμος για άλλη μια φορά το κοινωνικό του πρόσωπο.

«Κατ’ αυτόν τον τρόπο συναινούμε στις προσπάθειες και τα αιτήματα του κ. Τσολακάκη και των συνεργατών του», καταλήγει ανακοίνωση του Σωματείου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required