6 Φεβ 2019

Π. Δεμερτζή στην ΕΤ1 για τις ΔΥΕΠ: "Δεν είμαστε όλοι οι σαμιώτες ρατσιστές και ξενόφοβοι"

Στην εκπομπή «Πρώτη Είδηση» της ΕΡΤ1 μίλησε για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων στις Δομές Υποδοχής για την Εκπαίδευση των Προσφύγων  στη Σάμο και τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί, η κα Πένη Δεμερτζή, μέλος του Δ.Σ. ΕΛΜΕ Σάμου.

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί η κα Δεμερτζή είπε πως πρόκειται για ηχηρές μειοψηφίες γονέων, που δεν είναι σωστά ενημερωμένοι για τη λειτουργία των ΔΥΕΠ, δομές - που όπως είπε- υποδέχονται τα προσφυγόπουλα μετά τη λήξη του ωραρίου, χωρίς να επιβαρύνουν τα σχολεία και που έχουν δικούς τους πόρους για τη θέρμανση και την καθαριότητα.

Η εκπαιδευτικός αναφέρθηκε και στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη γενική συνέλευση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων. «Μας φιμώνουν, δεν μας αφήνουν να μιλήσουμε. Όταν πήγαμε στη συνέλευση μας αφαίρεσαν τον λόγο και μας είπαν πως δεν ήμασταν καλεσμένοι. Έπρεπε να μας αφήσουν να μιλήσουμε να πούμε τις απόψεις μας. Τον συνάδελφο τον προπηλάκισαν, εμένα με άφησαν να ολοκληρώσω την ομιλία μου με αντιδράσεις, που ήταν η ανάγνωση της Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του παιδιού του ΟΗΕ».

Τέλος, η κα Δεμερτζή αναφέρθηκε στη λειτουργία των ΔΥΕΠ, που ξεκινά σήμερα στη Σάμο. «Η Σάμος έδωσε μαθήματα ανθρωπισμού το 2015 με τους 150.000 πρόσφυγες. Δεν είμαστε όλοι οι σαμιώτες  ρατσιστές και ξενόφοβοι. Είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες και θα το αποδείξουμε όταν ξεκινήσει η λειτουργία των ΔΥΕΠ, καλωσορίζοντας τα παιδιά σαν ΕΛΜΕ και σαν σαμιώτες».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required