19 Φεβ 2019

Νέες δράσεις προαναγγέλλει η Οργανωτική Επιτροπή για το Μεταναστευτικό και την Υγεία

Νέες δράσεις, για να λυθούν οι σοβαρές επιπτώσεις που έχει υποστεί η τοπική κοινωνία, θα αναλάβει το επόμενο διάστημα η Οργανωτική Επιτροπή της Πανσαμιακής Απεργιακής κινητοποίησης της 7ης Φεβρουαρίου, που χαιρετίζει όλους  για τη μεγάλη συμμετοχή τους στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση για τα σοβαρά ζητήματα του προσφυγικού-μεταναστευτικού και της Υγείας.

«Ο σαμιακός λαός, στις 7 του μήνα, διατράνωσε και εξέφρασε ειρηνικά την αντίθεσή του στις πολιτικές της κυβέρνησης που εγκλωβίζουν στο νησί μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κάτω από άθλιες συνθήκες, καθώς και για τη συνεχή υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας. Η μεγαλειώδης συγκέντρωση ενόχλησε την κυβέρνηση, αλλά και διέψευσε τα ακραία στοιχεία και τις ακραίες φωνές, τους λασπολόγους και τις Κασσάνδρες, που το προηγούμενο διάστημα τη συκοφαντούσαν και προσπαθούσαν να τη διαστρεβλώσουν. Με το πλαίσιο, τα αιτήματα, το περιεχόμενό και τη δυναμική της έδωσε αποστομωτική απάντηση σε όλους αυτούς», αναφέρει η Οργανωτική Επιτροπή.

Επίσης, επισημαίνει πως το επόμενο διάστημα θα αναλάβει νέες δράσεις στην ίδια κατεύθυνση, με αλληλεγγύη σε αυτούς τους ανθρώπους, για να λυθούν οι σοβαρές επιπτώσεις που έχει υποστεί η τοπική κοινωνία. «Ο στόχος και σκοπός μας είναι το κλείσιμο του HOT SPOT Σάμου, ο απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών και η διατήρηση μιας μικρής δομής καταγραφής, ταυτοποίησης και πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης στο νησί», αναφέρει.

Τέλος, η οργανωτική επιτροπή καλεί τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους της Σάμου σε εγρήγορση, συνεχή ειρηνικό αγώνα και συμπόρευση για το κοινό σκοπό και τονίζει πως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί μας γι αυτούς τους ανθρώπους αλλά και την τοπική κοινωνία πρέπει να σταματήσει «εδώ και τώρα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required