20 Μαρ 2019

Με αναφορές σε Μακεδονικό, Μεταναστευτικό και φοίτηση προσφυγόπουλων η ομιλία Μαριά

Ν. Μαριάς - Γ. Παπαπαναγιώτου
Με αναφορές στο Μακεδονικό, το Μεταναστευτικό και την εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση - ομιλία του πρόεδρου του κόμματος «Ελλάδα-Ο άλλος δρόμος», κ. Νότη Μαριά, που παρουσίασε τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του κόμματός του, κ. Γιάννη Παπαπαναγιώτου, επιχειρηματία και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εστίασης και Ψυχαγωγίας.


Στην ομιλία του ο κ. Μαριάς ανέφερε:

«Θεωρούμε πως ο ελληνικός λαός πρέπει να επιλέξει την καλύτερη εθνική αντιπροσωπεία, που θα στηρίξει την πατρίδα μας και την ελληνική κοινωνία. Είμαστε ένα κίνημα αντιμνημονιακό, πατριωτικό και αντισυστημικό. Ως ένα γνήσιο αντισυστημικό κίνημα, θέλουμε άλλο δρόμο για την Ελλάδα και την  Ευρώπη, που θα σέβεται την εθνική ταυτότητα, μια Ευρώπη της αλληλεγγύης που θα αντιστέκεται στις πολιτικές των τραπεζών. Στηρίζουμε την Ευρώπη που έχει αναφορά στην ίδια την κοινωνία. Και η Ελλάδα πρέπει να είναι μια ισχυρή Ελλάδα, που δεν θα επιτρέψει το ξεπούλημα της Μακεδονίας και την ιστορία μας. Εμείς, και στην επόμενη θητεία μας, θα  παλέψουμε για να ακυρώσουμε στην πράξη τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία έχει δώσει δικαίωμα στα Σκόπια να εμφανίζουν πως υπάρχει δήθεν μακεδονική εθνότητα, με δήθεν μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια. Θα υπάρξει επιδίωξη από πλευράς των Σκοπίων να υπάρξει αύξηση των κονδυλίων της χώρας του από την Ε.Ε. Υπολογίζουμε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσπαθήσει να δρομολογήσει ενίσχυση τουλάχιστον 400 εκ ευρώ από κονδύλια και άλλα 400 εκ από κονδύλια ως φτηνά χαμηλότοκα δάνεια. Είμαστε αντίθετοι και θα ψηφίσουμε κατά και θα ελέγξουμε και τα μέχρι σήμερα κονδύλια που έχουν δαπανηθεί μέχρι τώρα στα Σκόπια.

Επίσης θα επικεντρωθούμε στη στήριξη της πατρίδας μας από τις απειλές του Ερντογάν. Η Τουρκία είναι μια επιθετική δύναμη, που θέλει να ανατρέψει τη Συνθήκη της Λωζάνης, και απειλεί με κατάληψη την πατρίδα μας και πρέπει να επιδιωχθεί μια πολιτική που θα επιβάλει ποινές και κυρώσεις στην Τουρκία, γιατί παραβιάζει τα θεμελιώδη δικαιώματα όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και γιατί έχει παράνομη κατοχή τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα απειλεί την πατρίδα μας. Θεωρούμε πως πρέπει να γίνει εμπάργκο όπλων από τα ευρωπαϊκά κράτη στην Τουρκία, όπως και στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων της Τουρκίας

Αυτές τις θέσεις έχουμε αναπτύξει και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε.

Η Ευρώπη θα πρέπει να συμβάλει στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών. Να  ακολουθήσει πολιτική της ειρήνης στη Μέση Ανατολή για να σταματήσουν οι πόλεμοι, για να μην έχουμε πρόσφυγες. Θα πρέπει να σταματήσει την οικονομική αφαίμαξη των αφρικανικών χωρών, γιατί με τη φτώχια στην Αφρική έχουμε  χιλιάδες ή εκατομμύρια μετανάστες. Εμείς θεωρούμε πως η Ευρώπη πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις της και να έχουμε μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες. Όσοι δεν τηρούν τις προϋποθέσεις να επαναπροωθηθούν , γιατί πρόκειται για παράνομη μετανάστευση και πρέπει να σταματήσει.

Τα κονδύλια πρέπει να αξιοποιούνται, γιατί αν είχαν αξιοποιηθεί δεν θα υπήρχε αυτή η απάνθρωπη διαβίωση των προσφύγων στο hot spot. Καλέσαμε να γίνει έλεγχος, γιατί γίνεται μεγάλο πάρτι από ΜΚΟ χωρίς αντίστοιχη χρήση του, με τρόπο που θα διασφαλίζει την ανθρώπινη διαβίωση προσφύγων και μεταναστών.

Στη Σάμο υπάρχει πρόβλημα. Έχουμε πάνω από 5.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες κάτι που γίνεται εμφανές με μια βόλτα στην πόλη. 

Σε σχέση με το πρόβλημα που δημιουργεί η κυβέρνηση με τα παιδιά στο εκπαιδευτικό σύστημα και τις απειλές που ασκούνται κατά των συλλόγων, είχα συνάντηση με εκπροσώπους τους και μας έθεσαν τα προβλήματα. Η νομοθεσία από το 2003 προσδιορίζει πως η εκπαίδευση των παιδιών προσφύγων και μεταναστών μπορεί να γίνει είτε σε σχολεία, είτε εντός των χώρων φιλοξενίας, άρα ανήκει στην αρμοδιότητα κάθε χώρας-κράτους πως θα γίνει αυτή. Η ένταξή τους σημαίνει πως προϋπάρχει απόφαση της κυβέρνησης για ενσωμάτωση των παιδιών και των οικογενειών τους στην Ελλάδα, τη στιγμή που αυτοί διαμένουν στην Ελλάδα προσωρινώς. Δεν έχει κανένα νόημα για το εκπαιδευτικό κύρος και για την εκπαίδευση των παιδιών η ένταξή τους στο εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς η διαμονή τους είναι προσωρινή. Είμαι υπέρ της εκπαίδευσης μέσα στους χώρους φιλοξενίας για να προετοιμαστούν καλύτερα, για να έχουν μια καλύτερη ένταξη στις χώρες της δυτικής Ευρώπης, εκεί όπου οι γονείς τους σκοπεύουν να πάνε.

Αν δημιουργηθούν εκπαιδευτικές δομές εντός των χώρων φιλοξενίας θα χρηματοδοτηθούν από την Ε.Ε και δεν θα έχουμε επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού προϋπολογισμού. Υπάρχουν και ζητήματα εκπαιδευτικά, γιατί η νομοθεσία λέει πως όποιος συμμετέχει στο εκπαιδευτικό σύστημα θα πρέπει να τηρεί τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο Νόμος. Επομένως, πρέπει να τηρηθούν οι όροι σε σχέση με υγειονομικά θέματα και της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Δεν είναι δυνατόν να εντάσσονται στις τάξεις άτομα που δεν πληρούν τις εκπαιδευτικές διαδικασίες, γιατί δεν έχουν αντίστοιχες γνώσεις, και η ένταξή τους είναι εις βάρος των άλλων μαθητών. Οι όποιες απειλές, κριτικές και συκοφαντικοί χαρακτηρισμοί στους γονείς τα παιδιά των οποίων κάνουν αποχή, είναι συκοφαντικές και  απαράδεκτες για να υπάρξουν πολιτικά οφέλη. Η κυβέρνηση επιδιώκει να εντάξει τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα γιατί επιθυμεί την άμεση ελληνοποίηση των γονιών. Υπάρχουν διαδικασίες και ρυθμίσεις από τον Νόμο περί ελληνικής Ιθαγένειας που λέει πως όταν τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών παρακολουθούν σε τάξεις, τότε υπό όρους και προϋποθέσεις μπορούν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα οι γονείς τους. Στο βωμό των γρήγορων και αθρόων ελληνοποιήσεων η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την εκπαίδευση προσφυγόπουλων και ελληνοπαίδων και δημιουργεί μείζον θέμα στη Σάμο που έχει  πολιτικές σκοπιμότητες. Τα καταγγέλλουμε υπεύθυνα και λέμε πως εντάσσονται σε ένα ευρύτερο σχέδιο πόλωσης της κοινωνίας, ενόψει των ευρωεκλογών και επιτάχυνσης των διαδικασιών των ελληνοποιήσεων

Επίσης, θα παλέψουμε για τη δημιουργία Ταμείου σωτηρίας δανειοληπτών για να στηρίξει τους Έλληνες να μην χάσουν τα σπίτια τους. Απαιτείται η ανακεφαλοποίηση του συνταξιοδοτικού συστήματος με επαναθεσμοθέτηση των κοινοτικών πόρων, που θα δίνουν 1.5 δις ευρώ έσοδα στο ασφαλιστικό σύστημα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required