18 Μαρ 2019

Φέτος απόγευμα στο Δημοτικό Άνω Βαθέος - Του χρόνου το πρωί σε όλα τα σχολεία;

Όλη η Σάμος παρακολουθεί τις τελευταίες εβδομάδες τον αγώνα των γονιών στο δημοτικό Άνω Βαθέος, αγώνας ο οποίος έχει ξεκινήσει εδώ και 6 μήνες και αντιμετώπισε την αδιαλλαξία του υπουργείου, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στη σημερινή θλιβερή κατάληξη.

Ένα από τα βασικότερα επιχειρήματα που χρησιμοποιείται συχνά για να κάμψει τις αντιδράσεις των γονιών, αλλά και παράλληλα να διαβάλλει προς τους τρίτους τον αγώνα τους, είναι ότι οι σχολικές μονάδες για μετανάστες (ΔΥΕΠ) λειτουργούν απόγευμα, σε διαφορετικές ώρες από ότι οι τάξεις του πρωινού σχολείου (εξαιρείται το ολοήμερο), άρα οι αντιδράσεις είναι υπερβολικές και... συνεπώς έχουν ξενοφοβικά ελατήρια, τη γνωστή καραμέλα της εποχής.

Η αλήθεια όμως είναι διαφορετική. Όπως προκύπτει και από το συνημμένο έγγραφο, αλλά και από αρκετές δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης, που όμως δεν παίρνουν δημοσιότητα (γιατί άραγε;), τα ΔΥΕΠ αποτελούν απλώς το πρώτο βήμα για το αμέσως επόμενο, την ένταξη των ίδιων παιδιών στις πρωινές τάξεις. Όποιο παιδί μετανάστη φοιτήσει στα ΔΥΕΠ , έστω και για μικρό χρονικό διάστημα ενός μηνός, μπορεί από τον Σεπτέμβριο να παρουσιαστεί σε κανονική πρωινή τάξη στα υπόλοιπα σχολεία της Σάμου. Ασχέτως αν θα συνεχίσει να μένει στην ίδια υγειονομική κόλαση του hot spot.

Αυτό δεν είναι απλό ενδεχόμενο, αλλά εκφρασμένος στόχος της κυβέρνησης, ο αγώνας συνεπώς στο Δημοτικό στο Άνω Βαθύ αφορά εν τέλει όλα τα σχολεία. Το αργότερο τον Σεπτέμβριο όλες οι σχολικές μονάδες αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουν ίδιες και χειρότερες καταστάσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΓΡΑΨΟΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΤΑ ALERTS ΤΟΥ ΣΑΜΙΑΚΟΥ ΒΗΜΑΤΟΣ

Δώστε μας ένα Email σας για να μαθαίνετε πρώτοι τι συμβαίνει

* indicates required